Τσιάρτας, Κωστής, Κετσπάγια το ελληνικό MSN!

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ποια τριάδα ελληνικής ομάδας έχει φτάσει στα ύψη;  Βλέποντας τον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Σουάρες να έχουν φτιάξει μία… δική τους ομάδα μέσα στην Μπάρτσα, προσπαθήσαμε να βρούμε αντίστοιχα επιτεύγματα «ελληνικής» τριάδας.

Η πλέον παραγωγική στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το τρίτο (ή και καρέ) που δημιούργησε η ΑΕΚ τη σεζόν 1995-1996 όταν σημείωσε 130 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τσιάρτας, Κωστής και Κετσπάγια δημιούργησαν μία ονειρική τριάδα με συνολικά 79 γκολ (σε 34 ματς πρωταθλήματος, 13 κυπέλλου και 4 ευρωπαϊκά), ενώ αν προστεθούν και τα 19 του Μπατίστα δημιουργείται και μία σούπερ – όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα – τετράδα με 98 γκολ!

Η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο πέτυχε 87 γκολ στο πρωτάθλημα και οι Τσιάρτας (26, πρώτος σκόρερ), Κωστής (19) και Κετσπάγια (14) πέτυχαν συνολικά 59, δηλαδή το 68% των γκολ της ομάδας (παρά το ότι υπήρχαν κι άλλοι παίκτες με αίσθηση του γκολ όπως Μαλαδένης, Μπατίστα, Σαραβάκος)! Είναι μακράν η πιο παραγωγική τριάδα στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 51 παιχνίδια, μόνο τα τρία ήταν με ομάδες υποδεέστερου πρωταθλήματος (αυτά του προκριματικού ομίλου του Κυπέλλου με τον Αλμωπό Αριδαίας, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Παναιγιάλειο). Τα τέσσερα ευρωπαϊκά ήταν με τη Σιόν και την Γκλάντμπαχ.

Η Ένωση έχασε τότε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, αλλά κατέκτησε πανηγυρικά το Κύπελλο Ελλάδας με 7-1 στον τελικό επί του Απόλλωνα (3 Τσιάρτας, 2 Μπατίστα, 1 Κωστής, 1 Κετσπάγια).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα