Υπάλληλος καθαριότητας πέθανε εν ώρα εργασίας

Τραγωδία στου Ζωγράφου με θύμα μία γυναίκα 60 ετών, εργαζόμενη στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Η άτυχη γυναίκα, η 60χρονη Nτανιέλα Πρελορέντζου, ακολουθούσε απορριμματοφόρο του Δήμου Ζωγράφου, εργαζόμενη στην αποκομιδή των σκουπιδιών, όπως το περασμένο βράδυ ήταν μοιραίο, καθώς πέθανε στη διάρκεια της εργασίας της, στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι για να καθαρίσουν τις πόλεις από τα σκουπίδια.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν η εξηντάχρονη Ντανιέλα έφτασε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου για να αναλάβει βάρδια. Ένιωσε όμως έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία. Οι συνάδελφοί της έτρεξαν δίπλα της να την βοηθήσουν και τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας παράλληλα ασθενοφόρο. Λίγη ώρα αργότερα η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Τα ακριβή αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο.

Η εξηντάχρονη Ντανιέλα δούλευε χρόνια στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου. Είχε προσληφθεί αρχικά ως συμβασιούχος και στη συνέχεια έγινε αορίστου χρόνου. Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, ανάμεσά τους ένα ανήλικο κορίτσι κι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Ο θάνατός της έχει γεμίσει θλίψη τους συναδέλφους της, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής.

«Ήταν εν ώρα υπηρεσίας και έπαθε ανακοπή. Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θρηνούν έναν εργαζόμενο, χωρίς είδη ατομικής προστασίας, χωρίς εμβολιασμούς, βγήκαν ξανά όσοι έχουν καθήκον να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και έχουμε άλλο έναν θάνατο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει», δήλωσε για το τραγικό συμβάν ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Καταγγέλλει τον Δήμο Ζωγράφου το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τους εξουθενωτικούς ρυθμούς δουλειάς, αλλά και το ότι η άτυχη Ντανιέλα κλήθηκε δεύτερη φορά για βάρδια, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Παραλλήλως επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο Ζωγράφου για τον θάνατο της εργαζόμενης, και αναφέρει ότι οι συνθήκες αυτές είναι ενδεικτικές για το τι ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις στον τομέα της εργασίας.

Τι λέει ο Δήμος Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου σε ανακοίνωσή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει ότι η 62χρονη τελείωσε την βάρδιά της στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής και κλήθηκε να δουλέψει ξανά στις 00:00 το βράδυ, πριν δηλαδή συμπληρωθεί 24ωρο. Σημειώνει επίσης ότι κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, το οποίο και την μετέφερε στον Ευαγγελισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στις 12.00 π.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας»

Το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου

Η  πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήμου Ζωγράφου Σταματία Τσουμέα αναφέρει πως «σήμερα η οικογένεια μας θρηνεί μία συνάδελφο που έφυγε από κοντά μας λίγο πριν ξεκινήσει την εργασία της. Μία συνάδελφος εξαιρετική, μία συνάδελφος όλο γέλιο και ευγένεια, μία συνάδελφος με ήθος … Μία συνάδελφος που εργαζόταν μαζεύοντας τα σκουπίδια όλων μας, όπως όλοι οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της καθαριότητας, ανελλιπώς και με ηρωισμό κάθε νύχτα. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό μας βρίσκει αμέσως μετά από τις κινητοποιήσεις μας, για τη διεκδίκηση της εργασίας των συναδέλφων μας συμβασιούχων και ενώ ο αγώνας μας για να μείνουν μαζί μας δεν έχει τελειώσει. Είμαστε συντετριμμένοι με το γεγονός, ευχαριστούμε όλους σας για τη συμπαράσταση που μας εκφράζετε».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα