“Υπεύθυνος για την ασφάλεια των διαδηλωτών ο Τσίπρας”

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Μαξίμου και αντιπολίτευση για το κίνημα «Παραιτηθείτε», ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε «αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν μέχρι σήμερα, στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν» και τόνισε ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές, κινδυνεύει από όσους χρησιμοποίησαν την οργή των πολιτών για τις πολιτικές τους καριέρες, όσους έκαναν το λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική.
Μάλιστα με αφορμή, μάλιστα, την ανάρτηση – που στη συνέχεια «κατέβηκε» – στο indymedia για κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, ο κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν».
Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ήταν όπως φάνηκε το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο για να συνεχίσει την παρτίδα που ο ίδιος άνοιξε χθες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε κριτική εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης, με βασικό άξονα την σημερινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα.
Προέβλεψε ότι το κίνημα «Παραιτηθείτε» θα διογκωθεί θα «ξεπεράσει τα όρια των κομμάτων», ενώ συνέδεσε τις διαμαρτυρίες και με το αίτημα του για την διενέργεια εκλογών οι οποίες όπως εκτίμησε «αν και η κυβέρνηση τις τρέμει θα έρθουν νωρίτερα από όσο νομίζει».
Ο κ. Μητσοτάκης καυτηρίασε τη στάση των υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης έναντι της σημερινής κινητοποίησης.
Εξαπατημένοι
«Οι πολίτες νιώθουν εξαπατημένοι και αδικημένοι και για αυτό εξεγείρονται. Μάθετε λοιπόν να μην ενοχλείστε όταν ο πολίτες διαμαρτύρονται. Γιατί δικαίωμα δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε και απευθυνόμενος προς τις τάξεις της κυβέρνησης χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση όσων έκτισαν καριέρες πάνω σε πλατείες «και τώρα διαμαρτύρονται εκείνοι που στοχοποίησαν όσους δεν διαδήλωναν και τώρα κατηγορούν εκείνους που διαδηλώνουν».
«Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά αλλά από εκείνους που είναι επαγγελματίες της διαδήλωσης, κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύθηκαν τον θυμό και την αγανάκτηση και μετέτρεψαν τον λαϊκισμό σε τέχνη και καθημερινή τακτική» τόνισε και κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα για την προστασία των διαδηλωτών συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Πρωθυπουργό με την επιχειρούμενη «αντιδιαδήλωση των μπαχαλάκηδων».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε βέβαια και στο υπό ψήφιση νέο αναπτυξιακό νόμο συνδέοντας τον με την γενικότερη ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
Κατηγόρησε το Μαξίμου ότι εξαιτίας των χειρισμών του η ελληνική οικονομία έχει απολέσει σε δύο χρόνια 26 δισ. του ΑΕΠ και υποστήριξε ότι η χώρα ξαναγύρισε στο 2014 με αύξηση της ύφεσης, της ανεργίας και των λουκέτων στην αγορά.
Προς επίρρωσιν των λεγομένων του έφερε ως παράδειγμα την αξιοποίηση του Ελληνικού. Υπενθύμισε ότι ήταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που καλούσε τους πολίτες να ψηφίσουν τον Αντώνη Σαμαρά αν θέλουν την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου ενώ χαρακτήριζε τη συμφωνία «πολιτικό σκάνδαλο».
Αναφέρθηκε και στον «δακρύβρεχτο» υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος επέμεινε ότι το τίμημα πώλησης ήταν κατώτερο της αξίας του. «Οι δυνάμεις του λαϊκισμού μπλόκαραν επί της ουσίας το έργο και έτσι χάθηκε πολύ χρόνος με αποτέλεσμα να μην έχουν εισρεύσει ακόμα τα χρήματα του τιμήματος αλλά και να μην έχουν ανοίξει νέες θέσεις εργασίας». είπε και χαρακτήρισε την κυβέρνηση Ιανό διότι «η μια πλευρά της ομνύει την μνημονιακή μετάλλαξη και η άλλη υπονομεύει συστηματικά όλες τις μεταρρυθμίσεις».
Κάλεσε τέλος για μια ακόμα φορά τον Νίκο Βούτση να επιβάλει την κοινοβουλευτική τάξη επικαλούμενος την χθεσινή του επιστολή. «Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι ντροπή» σημείωσε.
«Αν δεν είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία τότε τι είναι;» τον διέκοψε ο προεδρεύων εκείνη στιγμή Γιώργος Βαρεμένος. «Νομίζω ότι με την συμπεριφορά σας αποδεικνύετε αυτά που λέω» απάντησε σε αυστηρό ύφος ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιώντας τον να μην τον ξαναδιακόψει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα