Υπό επιτήρηση η Εθνική Ρωσίας

Τα επεισόδια στις εξέδρες του Βελοντρόμ στον αγώνα Ρωσία-Αγγλία δεν αποτελούν το μοναδικό ντροπιαστικό σκηνικό του φετινού Euro της Γαλλίας, ωστόσο είναι το μόνο που έλαβε χώρα εντός γηπέδου. Ως εκ τούτου, η Ρωσία – οι χούλιγκαν της οποίας πρωταγωνίστησαν – γλιτώνει για την ώρα τα χειρότερα, και εξηγούμαστε…

Πριν καν ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Ρώσοι χούλιγκαν έχουν αναστατώσει τη Μασσαλία με τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις τους. Ομάδες δεκάδων ανδρών βεβαιωμένης… ρώμης, με βίαια ένστικτα και δεδομένη οργάνωση, επιτίθεται σε Άγγλους οπαδούς, που δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, ωστόσο έχουν μία νοοτροπία να πιούμε, να σπάσουμε και να ρίξουμε και δύο σφαλιάρες, όχι να σκοτώσουμε κόσμο. Η UEFA, όμως, δεν μπορεί να χρεωθεί επεισόδια εκτός αγωνιστικών χώρων κι έτσι για το μόνο που μπορεί να επιληφθεί είναι για τη συμπεριφορά των Ρώσων μέσα στο γήπεδο στο ματς με την Αγγλία, όπου έριξαν φωτοβολίδες, ξεστόμισαν ρατσιστικά συνθήματα και εισέβαλαν στην κερκίδα των Άγγλων.

Έτσι, λοιπόν, και παρά το ότι οι Ρώσοι χούλιγκαν έχουν αμαυρώσει τη διοργάνωση, η Εθνική τους ομάδα γλιτώνει για την ώρα την αποβολή από τη διοργάνωση και συνεχίζει χάρη στον ανασταλτικό χαρακτήρα της τιμωρίας. Ωστόσο, βρίσκεται σε επιτήρηση και έχει δεχθεί προειδοποίηση πως για οτιδήποτε συμβεί από εδώ  και στο εξής θα αποβληθεί η ομάδα από το Euro! Μένει να δούμε αν το «οτιδήποτε» σημαίνει απλά ένα ρατσιστικό σύνθημα ή μία απλή ρήψη αντικειμένου.

Θυμίζουμε ότι η Ρωσία θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2018!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα