Φέρνει εξάρες και συνεχίζει

 

Μία άνευ προηγουμένου ΑΕΚ διέλυσε 6-0 τη Βέροια και συνέχισε την εκτός λογικής ανοδική της πορεία, αναγκάζοντας τους… επαγγελματίες κριτικούς ποδοσφαιρικής προπονητικής να αναρωτιούνται τι μπορεί να είχε στο μυαλό του ο Τιμούρ Κετσπάγια στην αρχή της χρονιάς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αιφνιδίασε χρησιμοποιώντας τον Πέκχαρτ στην κορυφή και τον Αραούχο πίσω του, σε περιφερειακό ρόλο,  ενώ στα άκρα έπαιζαν Μάνταλος (αριστερά) και Χριστοδουλόπουλος (δεξιά). Το 4-4-2 του Ισπανού είχε ως κολώνες τους Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς, αλλά το πρώτο γκολ που μπήκε στο 12’ ξεκίνησε από τα κεντρικά μπακ και συγκεκριμένα τον Βράνιες που έκανε γέμισμα προς τον Πέκχαρτ, με την μπάλα να κόβεται και να καταλήγει στον Λάζαρο ο οποίος με φανταστικό μονοκόματο στην έστειλε στο «γάμα».

Δύο λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αραούχο απελευθερώθηκε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Λαμπρόπουλο ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0, ενώ το τρίτο γκολ μπήκε με θαυμάσια κεφαλιά του Μάνταλου μετά από σέντρα ακριβείας του Πέκχαρτ στο 25’. Σε αυτό το πρώτο μισάωρο χαρακτηριστικό της ΑΕΚ ήταν η καλή ανάπτυξη από τα δεξιά και οι συνεργασίες με τη μία μεταξύ Αϊντάρεβιτς, Πέκχαρτ, Αραούχο και Λάζαρου! Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» τράβηξαν χειρόφρενο προσπαθώντας να ισορροπήσουν μεταξύ σεβασμού στον αντίπαλο και σεβασμού στον κόσμο που βρισκόταν στο ΟΑΚΑ και περίμενε ακόμη περισσότερα γκολ, ωστόσο η Βέροια στο 35’ το έβαλε… μόνη της, αφού μετά από κόρνερ του Μάνταλου ο Τόμας έκανε το 0-4 με αυτογκόλ!  Στο 40’ με πάσα διαβήτη του Γιόχανσον, σέντρα με τη μία του Μάνταλου και μονοκόματο του Βράνιες έγινε το 5-0, αφού η Βέροια σε κάθε κόρνερ της ΑΕΚ αντιδρούσε τρεμάμενη! Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο Αραούχο και Μάνταλος άλλαζαν  συνεχώς ρόλους, με τον Χιμένεθ να θέλει να τεστάρει ότι περνούσε από το χέρι του.

Στην επανάληψη η Ένωση δεν έδειξε ιδιαίτερη «καούρα» για να βρει κι άλλο γκολ. Έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες με τον Λάζαρο και τον Πέκχαρτ, με τη  Βέροια να επιλέγει διπλή ζώνη άμυνας προκειμένου να γλιτώσει τον  διασυρμό. Τελικά το κερασάκι στην τούρτα το τοποθέτησε ο Χριστοδουλόπουλος διαμορφώνοντας το τελικό 6-0 στο 90’ μετά από ασίστ του Πατίτο.

Τα συμπεράσματα για το αν ο Αραούχο μπορεί να παίζει ως δεύτερος επιθετικός και ο Μάνταλος στα άκρα είναι στη διάθεση του Χιμένεθ, όπως επίσης σιγά-σιγά μπορεί να αντιληφθεί το επίπεδο ποιότητας και προσφοράς όλων του των μεσοεπιθετικών, αφού το μέγα ζητούμενο αυτό είναι: Να βρει τη σωστή χημεία στη μεσαία γραμμή και να μπορεί να εμφανίζει σε κάθε αγώνα την καλύτερη δυνατή ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Ντιντάκ (54’ Βινίσιους), Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54’ Κολοβέτσιος), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοφουλόπουλος, Αραούχο (68’ Πατίτο), Πέκχαρτ

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Κάλι (46’ Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71’ Σισοκό), Τόμας, Μπαλάφας, Άρτσε (58’ Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα