Φεράντο: «Να το απολαμβάνει ο κόσμος…»

Στην παρουσία του νέου προπονητή της ομάδας, Χουάν Φεράντο, προχώρησε η διοίκηση της ΠΑΕ Εργοτέλης. Ο Ισπανός τεχνικός ανέλυσε τις σκέψεις του και δήλωσε πως στόχος του είναι να κερδίζει και να απολαμβάνει το θέαμα ο κόσμος.

Την παρουσίαση προλόγισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Δασκαλάκης, ο οποίος δήλωσε:
«Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ, στην παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας μας. Για τον Χουάν Φεράντο γνωρίζετε ήδη πάρα πολλά. Δεν χρειάζονται περεταίρω συστάσεις από μένα. Ο Χουάν επιλέχθηκε διότι ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του προπονητή που ως διοίκηση είχαμε επιλέξει. Είναι, νέος, φιλόδοξος, με πολλή όρεξη για δουλειά, εντυπωσιακά καταρτισμένος. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία του βιογραφικού του είναι οι σημαντικότατες γνώσεις και εμπειρίες του στον τομέα της ανάδειξης παικτών από τμήματα υποδομής, κάτι που για τον Εργοτέλη αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης. Εκπροσωπώντας από τούτη τη θέση την οικογένεια του Εργοτέλη, καλωσορίζω τον Χουάν στην ομάδα μας και εύχομαι η παρουσία του εδώ να συνδυαστεί με επιτυχίες και όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Χουάν Φεράντο, ο οποίος είπε:
«Ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ. Είναι τιμή μου που είμαι προπονητής στον Εργοτέλη, μια ομάδα τέτοιου επιπέδου με ιστορία. Από τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε με την ομάδα ενδιαφέρθηκα για την ιστορία του Συλλόγου, τις δυνατότητες και την όρεξη που έχει να αναπτυχθεί σε ένα εντυπωσιακό άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο. Θέλω να κερδίζουμε και παράλληλα ο κόσμος να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Θέλουμε να έρχονται οι φίλαθλοι στο γήπεδο κάθε φορά που παίζουμε και να μένουν ικανοποιημένοι. Θα προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε τον Σύλλογο ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα και να γίνει περισσότερο γνωστός και στην Ευρώπη. Οι νέοι παίκτες θα είναι η βάση για το μέλλον του Εργοτέλη» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, η οποία ολοκληρώθηκε λέγοντας στα ελληνικά την φράση «Υπόσχομαι να προσπαθήσω να μάθω ελληνικά».

Θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη και όχι να μόνο να αλλάζω πράγματα. Η παρουσία μου στον Εργοτέλη είναι για να συνεχίσω την ανάπτυξη με ακόμη μεγαλύτερη φιλοδοξία. Δεν θα αναζητήσουμε μόνο το αποτέλεσμα αλλά και την αξιοποίηση της Ακαδημίας μας και παράλληλα να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο της Κρήτης. Είμαστε στην φάση που χτίζουμε την ομάδα. Η μεθοδολογία μου είναι ο ποδοσφαιριστής να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και αυτό να το μεταφέρει και στον θεατή. Πρέπει να ωριμάζουμε και να μεγαλώσουμε όλοι μαζί.

Οι παίκτες που θέλω να εντάξω στην ομάδα θα έχουν εμπειρία και παράλληλα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη τους υπόλοιπους παίκτες. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω πόσες μεταγραφές θα κάνουμε, δεν είναι εύκολο και χρειαζόμαστε χρόνο. Βέβαια, θέλουμε και έμπειρους ποδοσφαιριστές και όχι βετεράνους, οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ μας.

Και στο Europa League ήμουν ο πιο νέος προπονητής, όπως και στην Ισπανία, έτσι και τώρα. Εγώ θα κερδίσω τους παίκτες μου, οι οποίοι θα με σεβαστούν. Με επέλεξαν γιατί έχω την ικανότητα να τους βοηθήσω, να τους κάνω πιο έξυπνους και να είμαι μαζί τους και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά και από τα πιο παθιασμένα στην Ευρώπη. Εγώ από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής και όταν έγινα προπονητής παρακολουθούσα το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως παρακολουθώ και τα πρωταθλήματα της Σερβίας και της Κροατίας. Είμαι φανατικός του ποδοσφαίρου. Ο βασικότερος λόγος που ήρθα στον Εργοτέλη είναι ότι η ομάδα θέλει να αναπτυχθεί, όπως και οι φίλαθλοι μας, οι οποίοι απολαμβάνουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος είναι ένας παράγοντας που δεν μπορώ να ελέγξω. Όλοι θα παίξουν με όλους και δεν μας προκαλεί κάποιο φόβο ότι δίνουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια εκτός έδρας, αντιθέτως οι δυσκολίες θα μας βοηθήσουν να ωριμάσουμε και να εξελιχθούμε πιο γρήγορα.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορείς να κερδίσεις, αλλά και να χάσεις. Αυτό που υπάρχει στο μυαλό μου είναι να περνάμε καλά στο γήπεδο, να έρχεται ο κόσμος να βλέπει την ομάδα και αν κάνουμε καλή δουλειά θα ζήσουμε όμορφες και χαρούμενες στιγμές. Θα το διασκεδάσουμε με στόχο να πετύχει η ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα