Φιάσκο! Ματαιώθηκε η συνάντηση Κοντονή με τους «μεγάλους»

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η περιβόητη συνάντηση που είχε συγκαλέσει στο γραφείο του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής με τους ισχυρούς άνδρες των τεσσάρων μεγάλων ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, προκειμένου να συζητηθεί το παρόν και το μέλλον του αθλήματος.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνάντησης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε πως δεν θα παραβρεθεί ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά από επιφυλάξεις που εξέφρασε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, σε επαφή που είχε με τους νομικούς συμβούλους των «ερυθρόλευκων».

Ακολούθησε ένα ντόμινο εξελίξεων, καθώς λίγη ώρα αργότερα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διεμήνυσε πως εφόσον θα απουσιάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει νόημα η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής, ότι δεν θα δώσει το «παρών» ο Γιάννης Αλαφούζος. Η ΠΑΕ ΑΕΚ από την πλευρά της ενημέρωσε πως θα παραβρεθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εφόσον δεν αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης.

Ως εκ τούτου, ο Σταύρος Κοντονής βγαίνει εκτεθειμένος, καθώς η σύσκεψη που διοργάνωσε κατέληξε σε ολοκληρωτικό φιάσκο, ενώ είναι άγνωστο αν και πότε θα επιχειρηθεί κάτι ανάλογο, καθώς, ούτως ή άλλως, το «κόλλημα» που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της ματαίωσης από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Η σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), για τους  λόγους που είναι γνωστοί, αλλά που πρέπει περαιτέρω να διευκρινιστούν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η συζήτηση που θα αφορούσε την χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για την στελέχωση των αρχών του ποδοσφαίρου -όπως λανθασμένα   αναφέρεται- και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μία καλή αρχή, ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από την σημερινή κατάσταση.

Ωστόσο, η ήδη υπάρχουσα και δημόσια εκπεφρασμένη –μέσω επίσημων ανακοινώσεων και δηλώσεων- πρόθεση και των τριών ιδιοκτητών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προάσπιση της δημόσιας τάξης,  την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος,  μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά στον δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα