Φουλ για πλεονέκτημα έδρας!

Μπορεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος να δήλωσε πρόσφατα πως στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζουν δηλώσεις κακομοιριάς λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών – προφανώς για να τονώσει το ηθικό των παικτών του – αλλά η αλήθεια είναι πως τα κατορθώματα της ομάδας είναι σπουδαία, τόσο στην Ελλάδα, όσον και στην Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα έχει αποφύγει όλες τις κακοτοπιές και τα ματς-παγίδα και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά οι σπουδαίες επιδόσεις έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή του πορεία. Μετά και τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα έφτασε το ρεκόρ του στο 9-4 και είναι τρίτος στη βαθμολογία, ισόβαθμος με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επειδή έχασε το ματς της πρεμιέρας (83-65) απέναντι στη «Βασίλισσα» δεν ευνοείται στη συγκεκριμένη ισοβαθμία, αλλά και πάλι θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που χαρίζουν πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8».

Όχι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται το πλεονέκτημα για να προκριθεί στο Final-4, αλλά όπως και να έχει είναι σημαντικό. Όπως σημαντικό είναι πως εμφανίζει ένα αξιόπιστο πρόσωπο και μία δυναμική που του επιτρέπει να ελπίζει πως κάποια στιγμή στο βάθος της χρονιάς, θα καταφέρει να κάμψει ακόμη και την αντίσταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτό είναι το ζητούμενο άλλωστε.

Όταν χωρίς Χάκετ, Σπανούλη, Πρίντεζη, βλέπεις πως εμφανίζονται προσωπικότητες όπως ο Παπανικολάου και ο Λοζέτσκι, όταν ο Γκριν βελτιώνεται διαρκώς, όταν ο Μπιρτς είναι ο σέντερ των δέκα πόντων, των δέκα ριμπάουντ και των τριών κοψιμάτων, όταν ο Αγραβάνης κάνει ενέργειες που εντυπωσιάζουν, όλα είναι πιθανά και καλώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει τις δηλώσεις που κάνει. Ξέρει πως αυτό το σύνολο μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και θέλει να έχει ηθικό ακμαιότατο διαρκώς.

Ο Ολυμπιακός νικά σβηστά όταν πρέπει, φορτσάρει όταν χρειάζεται, έχει παίκτες που ξέρουν να κάνουν κατανομή δυνάμεων και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα φαντάζει ίσως η μόνη ομάδα που μπορεί να κλέψει από την ΤΣΣΚΑ τα κεκτημένα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα