«Χρειαζόμαστε λόγο αυτή την εποχή και όχι λόγια»

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω για να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος, τον οποίο συνόδευσαν μέλη της Ιεράς Συνόδου, άσκησε έντονη κριτική σε όσους αναφέρθηκαν με υποτιμητικά σχόλια για την Αγία Βαρβάρα ενώ έδωσε απαντήσεις για όσους μιλούν για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

«Ακούγονται διάφορα σχόλια, λόγια από διαφόρους επισήμους και μη επισήμους. Δεν θέλω προσωπικά να σχολιάσω και να αντείπω σε αυτά που λένε. Τα αφήνω να περάσουν απαρατήρητα.

Γι’ αυτά θα μιλήσει η ιστορία. Αλλά θα ήθελα να πω ότι κυρίως αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων. Και τα λόγια μας έχουν κουράσει. Τα λόγια φέραν αυτόν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση που είναι γιατί έλειψε ο λόγος. Χρειαζόμαστε λόγο αυτή την εποχή και όχι λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και πρόσθεσε: «Η Αγία Βαρβάρα έκανε το θαύμα της και έδειξε πως είναι να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Αλλά είναι και μία ανακεφαλαίωση της πίστεώς μας ότι τα ιερά λείψανα των αγίων είναι αυτά που δυναμώνουν και κάνουν τους ανθρώπους πρότυπα σε αυτή την κοινωνία. Πρότυπα για τα οποία έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη σε όλους τους χώρους».

Σε ερώτημα σχετικό με όσους κάνουν λόγο για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος απάντησε: «Να μην χαλάσουμε την ατμόσφαιρα. Αυτό θέλει πολλή συζήτηση και έχουμε απαντήσεις ολοκληρωμένες. Αυτοί που σκέφτονται τέτοια πράγματα θα το μετανοήσουν».

Πάνω από 200.000 πιστοί προσκύνησαν τα λείψανα

Eν τω μεταξύ, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα το προσκύνημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα η εκκλησία κλείνει όλο και πιο αργά για τους πιστούς που θέλουν να προσκυνήσουν, σπάζοντας χθες όλα τα ρεκόρ, αφού έκλεισε στις 01:30. Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι πάνω από 200.000 πιστοί προσήλθαν τις τρεις προηγούμενες ημέρες για να προσκυνήσουν τα λείψανα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα