Ψάχνει τουλάχιστον επτά παίκτες ενδεκάδας

Το πόρισμα για την εικόνα της ΑΕΚ στα Play Off της Football League βγήκε από την εκτελεστική τριάδα της ΠΑΕ, τους Δέλλα, Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς και στην πραγματικότητα δεν μεταλλάσει σε μεγάλο βαθμό τη μεταγραφική προετοιμασία που είχε γίνει.

Εδώ και περίπου τρεις μήνες η απόφαση ήταν σχηματισμένη και η λίστα περιελάμβανε την ανάγκη για έξι μεταγραφές στις θέσεις: τερματοφύλακας, αριστερό μπακ, επιθετικός, δεξί εξτρέμ, σέντερ μπακ, αριστερό εξτρέμ. Αυτές οι περιπτώσεις αφορούσαν ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές και με τους Μπακάκη, Μάνταλο, Αραβίδη και έναν από τους Τζανετόπουλο, Κολοβέτσιο, να σχηματίζουν τη βασική ενδεκάδα της νέας σεζόν.

Μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου, προστέθηκε στη λίστα ένας ακόμη παίκτης, το περιβόητο δεκάρι (με το Σκόκο ως δανεικό για ένα χρόνο να φαντάζει σούπερ επιλογή). Αυτή η σχηματοποιημένη επτάδα βασικών ποδοσφαιριστών δεν συμπεριλαμβάνει τον Σιμόες ή τον Ανδρεόπουλο.

Μετά τα τρία ματς των Play Off, η τριάδα που αποφασίζει τα πάντα για τις μεταγραφές δεν φαίνεται να αλλάζει άποψη για τον αριθμό των μεταγραφών. Θεωρούν πως η ομάδα απλά έχει «σβήσει» αγωνιστικά, αφού οι παίκτες αντιλαμβάνονται τη διαφορά δυναμικότητας, έχουν εξασφαλίσει τη διαφορά που όφειλαν να έχουν πάρει και παίζουν μία ταχύτητα χαμηλότερα. Άλλωστε, επτά βασικούς ψάχνουν και δεν είναι λίγοι! Αρκεί να τους βρουν… Η μικρή ίσως μεταβολή να αφορά τις θέσεις της άμυνας, με ένα σχετικό προβληματισμό για το αν τα πολλά χρήματα θα πρέπει να πέσουν στα άκρα, ή στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Η Άποψη μας είναι πως για την ελληνική Super League η ΑΕΚ διαθέτει σήμερα αρκετούς παίκτες πρωταθλητισμού (Μπακάκης, Σοϊλέδης, Μάνταλος, Αραβίδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Κορδέρο, Τζανετόπουλος), αλλά χρειάζεται άλλους τόσους και μερικούς καλύτερους. Οπότε, αν η διοίκηση καταφέρει να φέρει «επτά υπέροχους», τότε ναι, θα μιλάμε για μία ΑΕΚ που θα μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα