Ψηφίζει τη συμφωνία, κατακεραυνώνει τον Τσίπρα

«Η συμφωνία με τους εταίρους ακόμη και εάν είναι πολύ δύσκολη δυστυχώς είναι μονόδρομος». Αυτό λένε οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και επί της ουσίας δείχνουν τον δρόμο για το που θα κατευθυνθεί η Ν.Δ. Μάλιστα λόγω της ψήφισης της νέας συμφωνίας θα συγκληθεί και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σε αυτή τη συνεδρίαση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιδιώξει να δεσμεύσει, μέσω της πλειοψηφίας, όσους βουλευτές διαφωνούν, προκειμένου η Ν.Δ. να εμφανιστεί με συγκροτημένο τρόπο στη Βουλή. Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί μονόδρομο την ψήφιση του νέου μνημονίου, παρά τα πολλά αρνητικά μέτρα που περιλαμβάνει, τα οποία επισημαίνει ότι η Ν.Δ. θα επιδιώξει να βελτιώσει στην πορεία.
Ως προς το μνημόνιο, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επιμείνει σε όλους τους τόνους πως αυτό δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και όχι απόρροια αντικειμενικών παραγόντων. Θα υπογραμμίσει δηλαδή ότι η ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών και τα συνακόλουθα σκληρά μέτρα έχουν τη σφραγίδα της «πρώτης φοράς Αριστερά». «Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ότι όλα αυτά τα οποία έρχονται με τη συμφωνία είναι το αποτέλεσμα της κακής διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Καμμένου. Αυτά τα μέτρα φέρουν απόλυτα τη σφραγίδα Τσίπρα – Καμμένου» υπογραμμίζει σε όλες τις συνεντεύξεις του.
Επί της αρχής
Η Ν.Δ., όπως όλα δείχνουν, θα στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο, παρά τις ενστάσεις της σε σειρά διατάξεων, στη λογική ότι με αυτό εξασφαλίζεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Η χώρα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νέα συμφωνία» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης στην ίδια συνέντευξη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Η δεύτερη μάχη θα ξεκινήσει αμέσως μετά ή παράλληλα με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σε αυτή στόχος του Προέδρου της Ν.Δ. είναι να καταδείξει την τακτικιστική λογική του κ. Τσίπρα και το γεγονός ότι η ώρα, μετά τον Ιανουάριο και το δημοψήφισμα του Ιουλίου, θα συρθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση και, μάλιστα, μόνον και μόνον για να αντιμετωπιστούν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε στην Καθημερινή ότι «δεν βλέπω στην παρούσα φάση δυνατότητες για μια κυβέρνηση μακράς πνοής ή ότι μπορεί να υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Αλλωστε, δεν μας το έχουν ζητήσει. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι, όποτε τους ρωτάτε, το απορρίπτουν».
Η τρίτη επιδίωξη Μεϊμαράκη είναι η διεύρυνση του κόμματος τόσο προς στελέχη που αποχώρησαν – αποστασιοποιήθηκαν από τη Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα, όσο και προς στελέχη της κεντροαριστεράς και του φιλελευθερισμού. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απορρίπτει το ενδεχόμενο κοινής καθόδου ΝΔ-Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ στις κάλπες, αλλά ταυτόχρονα καλεί τους ψηφοφόρους που στήριζαν το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα