Όλα τα λεφτά στην άμυνα ο Μαρινάκης

Ένας τίτλος (Κύπελλο Ελλάδος) και δύο προκρίσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι ο απολογισμός της… άμυνας του Ολυμπιακού κατά την περίοδο που ολοκληρώθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν από την άμυνά τους στον τελικό με την ΑΕΚ, ενώ στους ομίλους του Champions League δέχθηκαν πάρα πολλά τέρματα, με αποτέλεσμα να μείνει αναξιοποίητη η μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ στο Emirates. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Europa League, όπου ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε άδοξα από τη μετριότατη Άντερλεχτ, η οποία λίγους μήνες μετά έχασε πανηγυρικά το πρωτάθλημα στο Βέλγιο.

 Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα έβαλε κάτω με τους συνεργάτες του και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ριζική ανανέωση της αμυντικής γραμμής. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει τρεις παίκτες (Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί και Μαζουακού), άπαντες από τα μετόπισθεν. Ο Μάρκο Σίλβα εισηγήθηκε την απόκτηση ενός ή δύο στόπερ. Η εισήγησή του δεν αφορούσε την αντικατάσταση του Ρομπέρτο, ή του Ελαμπντελαουί, ή του Μαζουακού. Οι τρεις παίκτες επί της ουσίας επιδιώκουν τη μετακίνησή τους και βάσει των αμυντικών τους επιδόσεων δικαιολογείται απόλυτα η παραχώρησή τους. Ωστόσο, η αντικατάσταση μιας ολόκληρης αμυντικής γραμμής δεν αποτελεί τόσο απλή διαδικασία.

Προχωρά η περίπτωση του Ελαμπντελαουί

Όπως φαίνεται, η περίπτωση που προχωρά πιο γρήγορα από τις άλλες είναι εκείνη του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Ολυμπιακός απέκτησε ήδη τον αντικαταστάτη του, γεγονός που φανερώνει ότι υπάρχει συμφωνία για την παραχώρηση του Δανού δεξιού μπακ. Ο δεξιός μπαξ της Σεβίλλης, Ντιόγο Φιγκέιρας, ήταν εισήγηση του  Μάρκο Σίλβα, ο οποίος τον ζήτησε ονομαστικά. Η Σεβίλλη θα εισπράξει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ποδοσφαιριστής έχει συμφωνήσει σε τριετές συμβόλαιο.

Θρίλερ κάτω από τα δοκάρια

Την ίδια στιγμή, ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τον αντικαταστάτη του Ρομπέρτο Γκάγκο κάτω από τα δοκάρια. Ο Ισπανός δρομολογεί την επιστροφή του στην πατρίδα του, αλλά έχει προτάσεις τόσο από την Αγγλία, όσο και από την Ιταλία, απ’ όπου προέκυψε το σοβαρό ενδιαφέρον της Ίντερ. Η ρήτρα των 5,5 εκατ. ευρώ, με τα οποία μπορεί να «σπάσει» το συμβόλαιό του, έχει ισχύ έως τις 15 Ιουλίου. Ο Ολυμπιακός κοστολογεί γύρω στα 8 εκατ. τον παίκτη και, όταν αποκτήσει το δικαίωμα διαπραγμάτευσης, θα επιβάλει τους δικούς του όρους.

Η μεγάλη απογοήτευση, ωστόσο, επήλθε από το «ναυάγιο» της συμφωνίας με τον Βέλγο Σίλβιο Πρότο. Ο μέχρι πρότινος γκολκίπερ της Άντερλεχτ επέλεξε την Οστάνδη, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων χρόνων. Οι «ερυθρόλευκοι» πίστευαν πως η δυναμική του συλλόγου και η προοπτική του Champions League θα έπειθαν τον διεθνή πορτιέρο. Εκείνος, όμως, έκανε την έκπληξη και παρέμεινε στο Βέλγιο, σε μία σαφώς υποδεέστερη ομάδα.

Από τη Σερβία ο αντικαταστάτης του Μαζουακού(;)

Ο Μαζουακού είναι μία ακόμη περίπτωση που είναι κάπως μπλεγμένη. Στον Πειραιά, πάντως, δηλώνουν πως ναι μεν ισχύει η συμφωνία κυρίων με τον παίκτη για την παραχώρηση μεταγραφής, αλλά όχι με οποιοδήποτε ποσό. Οι «ερυθρόλευκοι» διεμήνυσαν στον ατζέντη του Γάλλου ότι οι προσφορές που θα παρουσιάσει, θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην αξία του αριστερού φουλ μπακ. Προς το παρόν, Μονακό, Μίλαν και Λυών, εμφανίζονται «ψημένες» να καταθέσουν την πρότασή τους.

Μέχρι να συμβεί αυτό, ο Ολυμπιακός αναζητά τον αντικαταστάτη του, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο αριστερός μπακ-χαφ του Ερυθρού Αστέρα, Λουίς Ιμπάνιεθ. Ο Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο ποδοσφαιριστής διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να καλύψει το κενό του Μαζουακού. Βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία (27 ετών) και έκανε εκπληκτική σεζόν στη Σερβία, πραγματοποιώντας 31 παιχνίδια και πετυχαίνοντας εννιά γκολ.

Στόπερ από την μπουντεσλίγκα

Όσον αφορά τον αρχικό στόχο-εισήγηση του Μάρκο Σίλβα για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει εντοπίσει μία εξαιρετική περίπτωση στη Γερμανία.

Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό της Στουτγκάρδης, Τόνι Σούντζιτς, ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να αποτελέσει τον επόμενη μεταγραφική απόκτηση των «ερυθρόλευκων», καθώς οι συζητήσεις τόσο με τον ίδιο, όσο και με τη γερμανική ομάδα, έχουν εισέλθει στο τελικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διοικήσεις των δύο συλλόγων έχουν καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τη μετακίνηση του Σούντζιτς και απομένει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.

Οι Γερμανοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Νάπολι για την απόκτηση του διεθνούς Βραζιλιάνου στόπερ, Μπρούνο Ουβίνι Μπορτολάνγκα, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο αγωνίστηκε ως δανεικός στην ολλανδική Τβέντε, παίζοντας σε 16 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ο Σούντζιτς είναι θηριώδης αμυντικός, με ύψος 1,93μ. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ζρίνσκι του Μόσταρ και έχει αγωνιστεί στις Κόρτραϊκ, Ζόρια, Κουμπάν και Στουτγκάρδη, στην οποία πήρε μεταγραφή το 2015. Είναι διεθνής 20 φορές με την ομάδα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα