Όταν ο κύριος Γιάνης «αυτοενοχοποιείται»

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ

«Θέλουν να με εμφανίσουν ως έναν αδίστακτο υπουργό Οικονομικών και μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για προδοσία. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να ακυρώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της παρούσης κυβέρνησης και να την βάλουν στο σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας».

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μάντης για να καταλάβει ότι τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Γιάνη Βαρουφάκη και πως αποτελούν την απάντησή του όταν ερωτάται να περιγράψει το αν και με ποιο τρόπο σχεδίαζε το Plan Β’.

Πρόκειται για μόνιμη επωδό που εν είδει χιλιοπαιγμένης κακόηχης κασέτας εμφανίζει τα «διαβολικά-συστημικά» ΜΜΕ της Ελλάδας να διαστρεβλώνουν συνεχώς τις θέσεις του, αλλά ο ρόλος του «θύματος» μάλλον δεν πείθει κανέναν. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν καθημερινά έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα καινούργιο στοιχείο το οποίο εν πολλοίς επιβεβαιώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και το οποίο τον αυτοενοχοποιεί.

Τελευταίο παράδειγμα το δημοσίευμα της βρετανικής «Telegraph» σύμφωνα με το οποίο ο βασικός κορμός του εναλλακτικού (;;;) «βαρουφάκειου» σχεδίου περίφημου περιελάμβανε τις τύπου Τζέιμς Μποντ (αλλά προφανώς παράνομες) υποκλοπές ΑΦΜ μέσω hacking της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων!

«Αποφασίσαμε να χακάρουμε το λογισμικό του υπουργείου μου. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο» ακούγεται να λέει ο κ. Βαρουφάκης εξηγώντας τι θα συνέβαινε μετά:

«Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές… Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο σχέδιο μοιάζει να επιβεβαιώνεται και από συνομιλία που από τη θέση του υπουργού Οικονομικών είχε ο Γ. Βαρουφάκης με έναν ερευνητή του hedge fund OMFIF («The Official Monetary and Financial Institutions Forum»). Στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε το OMFIF κατόπιν της έγκρισης που ζητήθηκε από τον πρώην υπουργό, όπως έκανε γνωστό στο Twitter ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ, ο Γιάνης Βαρουφάκης ακούγεται να ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, αλλά να διαπραγματευθεί με το Eurogroup και την ΕΚΤ για μια βιώσιμη λύση, με τη χώρα εντός ευρωζώνης.

Στο ίδιο ηχητικό ο πρώην ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι είχε εντολή για plan Β, κάτι το οποίο ωστόσο έπρεπε να κρατηθεί κρυφό και για το λόγο αυτό δούλεψε μαζί με μια μικρή ομάδα. Ο κ. Βαρουφάκης αναλύει στη συνέχεια το σχέδιο, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Λόγου χάριν, αναφέρει ότι το πλάνο προέβλεπε τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος, για το οποίο θα χρησιμοποιούνταν τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών και εταιρειών, μέσα από το σύστημα Taxis.

Δημιουργώντας «αναπληρωματικούς» λογαριασμούς, το κράτος θα είχε για παράδειγμα τη δυνατότητα να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους, χρησιμοποιώντας ένα παράλληλο, ψηφιακό νόμισμα, προκειμένου να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του – τα λεγόμενα ΙΟU’s.

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης ακούγεται να δηλώνει ότι έβαλε έναν φίλο του να «χακάρει» στην ουσία το Taxis, προκειμένου να δημιουργήσουν αντίγραφα των ΑΦΜ και να «ελέγξουν» το σύστημα, δίχως να το καταλάβει η τρόικα. Όπως αποκαλύπτει η συνάντηση με τον φίλο του έγινε κρυφά, δίχως να το γνωρίζει κάποιος άλλος. Όταν ο συνομιλητής του τον προειδοποιεί ότι πιθανόν να τον ακούν και άλλοι, ο κ. Βαρουφάκης ακούγεται να λέει ότι θα το διαψεύσει.

Αν όλα τα παραπάνω αληθεύουν και δεν πρόκειται για συνομωσία των Νεφελίμ ή εξωγήινων οντοτήτων που για κάποιο άγνωστο λόγο εχθρεύονται τον κύριο Βαρουφάκη και απεργάζονται την καταστροφή της Ελλάδας, τότε δεν έχουν καθόλου άδικο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, αλλά και αρκετοί «σύντροφοι» του κ. Βαρουφάκη στον ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Ελένη Αυλωνίτου, Γιάνης Μάρδας) οι οποίοι είτε άμεσα είτε έμμεσα ζητούν έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν οι όποιες καταγγελίες ακόμη κι αν αυτές μοιάζουν να είναι βγαλμένες από κατασκοπευτικό κόμικ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα