Ύμνοι για Χάρη Μαυρία και Κώστα Μανωλά

Όλο και ανεβαίνουν οι μετοχές των Ελλήνων διεθνών στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αφού τα κολακευτικά σχόλια από ειδικούς του αθλήματος, αλλά και από τα ΜΜΕ δεν λείπουν.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελούν οι Χάρης Μαυρίας και Κώστας Μανωλάς.

Ο άσος της Σάντερλαντ μπορεί να μην έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε στην ομάδα του, αλλά βρίσκεται συνεχώς στη 18άδα και εισέπραξε τα θετικότατα λόγια από τον προπονητή του, Γκουστάβο Πογιέτ.

«Προπονείται σε φουλ ρυθμούς, κάθε μέρα. Αποτελεί σπουδαίο παράδειγμα. Δεν παίζει, αλλά είναι πάντα εκεί. Ξέρει πως πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμος για κάθε ευκαιρία που μπορεί να πάρει ή για οτιδήποτε συμβεί. Υπάρχει η ποιότητα προπόνησης, η ατμόσφαιρα, η πίστη. Σίγουρα ένας παίκτης δυσαρεστείται όταν δεν παίζει, αλλά κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε», δήλωσε ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας που τα λόγια του αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που δεν τον έφερε εκείνος στην ομάδα, αλλά ο προκάτοχός του, Πάολο Ντι Κάνιο. Παράλληλα, ο Γκουστάβο Πογιέτ απάντησε για το ενδεχόμενο δανεισμού του πρώην άσου του Παναθηναϊκού: «Είχαμε 1-2 κρούσεις για τον Μαυρία πέρσι. Προσπαθώ να μην ενημερώνομαι διαρκώς για κρούσεις ή επαφές. Προτιμώ να ασχολείται η διοίκηση με αυτά. Αν προκύψει κάτι δυνατό, θα τηλεφωνήσουμε στον παίκτη και θα μιλήσουμε μαζί του».

«Με τον Μανωλά ξέχασαν τον Μπενατιά»

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Μαυρίας που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από τον προπονητή του. Ο Κώστας Μανωλάς εκτός από τον Ρούντι Γκαρσία που τον έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς βασικό, έχει εντυπωσιάσει και τα ιταλικά ΜΜΕ, σε βαθμό μάλιστα που τονίζουν ότι ο Έλληνας σέντερ μπακ έχει φροντίσει να ξεχαστεί ο Μπενατιά που συνεχίζει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου.

Σημερινό άρθρο στην Gazzetta Dello Sport υμνεί τον διεθνή αμυντικό και τον αέρα που έχει αποκτήσει από την πρώτη του μέρα στους «τζιαλορόσι».

«Σε τρία παιχνίδια έχει καταφέρει να ξεχάσουν οι φίλοι της Ρόμα τον Μπενατιά. Στο προπονητικό κέντρο Τριγκόρια κινείται σαν ηγέτης, με προσωπικότητα που δεν διστάζει να μιλήσει στον κόουτς Γκαρσία ή να ανταλλάξει απόψεις με τον Τότι και τον Ντε Ρόσι. Έχει γίνει ήδη απαραίτητος. Κι από επιλογή, όχι από ανάγκη. Δεν είναι ο τύπος παίκτη που νιώθει κόπωση και παίζει ακόμη και με πόνο. Κάποτε είχε βγάλει παιχνίδι με σπασμένο σαγόνι, μετά το ματς αρνείτο να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις και την επόμενη μέρα τελικά έκανε επέμβαση για 3-4 ώρες. Έχει τέτοιο πάθος, ώστε μπήκε κατευθείαν στις καρδιές των φιλάθλων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα