15 χρόνια η ποινή κάθειρξης του αστυνομικού που έπνιξε την κόρη του

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στα ΜΑΤ , ενώ τα τελευταία 4,5 χρόνια βρίσκεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» πριν την τέλεση της πράξης,σπάζοντας τα ισόβια για τον αστυνομικό που σόκαρε το Πανελλήνιο όταν τον Ιούνιο του 2015 ομολόγησε ότι στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του.

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον αστυνομικό ποινή κάθειρξης 15 ετών. Μετά την απόφαση, επέστρεψε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, όπου βρίσκεται εδώ και 4,5 χρόνια.

Ο αστυνομικός εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και ζήτησε συγγνώμη.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής διαταραχής, που προέβαλε η υπεράσπισή του. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επέστρεψε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου κρατείται τα τελευταία 4,5 χρόνια για να εκτίσει τον υπόλοιπο της ποινής του.

Από την πλευρά της, η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, η οποία μεγαλώνει το δεύτερο κοριτσάκι που απέκτησε με τον κατηγορούμενο δεν μπόρεσε να εξηγήσει την πράξη του πρώην συζύγου της.

«Δεν περνούσε από το μυαλό μου. Αν είχα αντιληφθεί ότι είναι επιθετικός στα παιδιά θα τα είχα πάρει και θα είχα φύγει. Θεωρώ ότι ένας πατέρας πρέπει να προστατεύει τα παιδιά του» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε, στις 9 Ιουνίου 2015, όταν ο δράστης, ο οποίος υπηρετούσε στα ΜΑΤ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση κι ανέφερε σε συνάδελφό του ότι σκότωσε το παιδί του, μέσα στο διαμέρισμά του, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης