6.000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετατίθενται στο ΕΣΥ

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.

Αν και ο κ Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σημειώνει πως «αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».

Υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6000 γιατρούς σε απόλυση» και στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ δηλώνει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα δούμε…».

Τονίζει τέλος ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Γεωργιάδης προς ΙΣΑ: Άλλοι 2 μήνες των τρεχόντων επισκέψεων και πράξεων θα πληρωθούν μέσα στον Σεπτέμβριο

Τη δρομολόγηση της αποπληρωμής ακόμη δυο μηνών ιατρικών επισκέψεων για τον μήνα Απρίλιο 2013 και ιατρικών πράξεων για το μήνα Μάρτιο 2013 μεσα στο Σεπτέμβριο διαβεβαίωσε στον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ Γιώργο Πατούλη ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, πέραν των οφειλών του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που αποπληρώνονται.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε τη σημασία της παρέμβασης στις ΥΠΑΔ για αύξηση προσωπικού, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων σε όλα τα προ ΕΟΠΥΥ Ταμεία. Δήλωσε, ότι εξίσου με τα φαρμακεία, τα μικροβιολογικά, ακτινολογικά και λοιπά εργαστήρια χρειάζονται χρήματα για την αγορά αναλωσίμων και υλικού, προκειμένου να διεξάγουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, για αυτό θα πρέπει ο Ιατρικός Κλάδος να αποπληρώνεται χρονικά ισότιμα με τον Φαρμακευτικό.

Ο κος Πατούλης, επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα της αδιοδότησης, που εδώ και 1,5 χρόνο ο ΙΣΑ έχει διατυπώσει, των εργαστηρίων μέσω των οικείων Ιατρικών Συλλόγων και όχι από την Περιφέρεια, μέτρο, που ο Υπουργός υποσχέθηκε, ότι θα περιληφθεί στην επόμενη Νομοθετική Ρύθμιση

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ζήτησε να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία «κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή» και στη χώρα μας, μέσα από ελέγχους του ΣΕΥΥΠ και άλλων Οργάνων του Υπουργείου Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί η η Δημόσια Υγεία υπερ του Κέρδους ορισμενων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα