«Βαθιά ανάσα» για ΠΑΣ, «ασφυξία» για Λεβαδειακό (video)

Με σημαντικό διπλό θα επιστρέψει από τη Βοιωτία στα Γιάννινα ο ΠΑΣ. Στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» του προγράμματος της 26ης αγωνιστικής στη Super League, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» -αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 50′, λόγω σωστή αποβολής (2η κίτρινη) του Κάργα- επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήραν μεγάλη «βαθμολογική ανάσα». Αντίθετα, οι γηπεδούχοι που έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου, νιώθουν το… φάντασμα του υποβιβασμού να τους «σφιχταγκαλιάζει».

Στην αναμέτρηση -όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω του διακυβεύματος- κυριάρχησε η ένταση, τα νεύρα, οι αντεγκλήσεις και τα λάθη.

Αμφότερες οι ομάδες, όταν το ματς ήταν στο 0-0, απώλεσαν ευκαιρίες να μπουν σε «θέση οδηγού». Ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται για τη φάση του 45ου λεπτού, όταν ο Σιδηρόπουλος καταλόγισε στον Μαρκόφσκι επιθετικό φάουλ στον Σεργκελασβίλι και ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο Σέρβος.

Οι Βοιωτοί, ειδικά μετά την απόκτηση αριθμητικού πλεονεκτήματος στον αγωνιστικό χώρο πίεζαν αλλά χωρίς ουσία. γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα οι φιλοξενούμενοι.

«Προειδοποίησαν» στο 61′ αλλά από το πλασέ του Σεργκελασβίλι η μπάλα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως, οι Νικολιάς (77′) και Μάνος (90″+5′) δεν αστόχησαν και χάρισαν στην ομάδα τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Οι οποίοι, στην πραγματικότητα, ισοδυναμούν με… εξάποντο.

Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει 26 πόντους και αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την «επιχείρηση παραμονή». Αντίθετα, ο Λεβαδειακός παρέμεινε στους 20 είναι προτελευταίος και προσβλέπει σε ποδοσφαιρικό… θαύμα ή έμεινε ο Λεβαδειακός με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν και πλέον χρειάζεται ένα… θαύμα για να μην υποβιβαστεί, αγωνιστικά.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος (76′ Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (82′ Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (61′ Μέλεγκ), Μαρκόφσκι, Νανγκίς, Γιακουμάκης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Κάστρο, Πάντελιτς, Μπουκουβάλας, Κάργας, Μιχαήλ, Αθανασιάδης (87′ Μάνος), Νικολιάς (90′ Γιάκος), Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (80′ Αποστολόπουλος).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα