921,19 ευρώ το εισόδημα από τις συντάξεις

Χωρίς σημαντικές μεταβολές, το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τα στοιχεία για τις συντάξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έκθεσης του συστήματος Ήλιος. Βάσει των στοιχείων αυτών, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.707.727. Ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.454.943. Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 2.303.466.298,98 ευρώ.  Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 921,19 ευρώ.

Η λειτουργία  του «Ήλιου» βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ» καθώς μετά την αναγγελία 6.122 θανάτων ανεστάλησαν 8.793 συντάξεις. Αναλυτικά, από την επεξεργασία των στοιχείων των συντάξεων του Αυγούστου του 2013 προέκυψε ότι ο  αριθμός των συνταξιούχων της χώρας ανέρχεται σε 2.707.727 και το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων γήρατος σε  921,19 ευρώ (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης).  Στο ποσό αυτό βέβαια υπολογίζονται μόνον οι συντάξεις γήρατος με αποτέλεσμα να «πετιούνται» εκτός εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν σύνταξη υπερηλίκων η οποία δεν ξεπερνά τα 360 ευρώ το μήνα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που κατά την προηγούμενη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλείς της Τρόικας των δανειστών, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν είχε πει ότι στη Γερμανία, η μέση σύνταξη είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή που δίνεται στην χώρα μας, βάσει των στοιχείων Ήλιος που του παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα