Φωτιά στα Βίλια: Καλύτερη η εικόνα του πύρινου μετώπου

Δεν υπάρχει εφησυχασμός - Στόχος να μην επεκταθεί στον κάμπο των Μεγάρων

Όπως αναφέρουν όλοι οι επικεφαλής που επιχειρούν στην περιοχή, η εικόνα της πυρκαγιάς σε όλη την έκταση που κάλυψαν οι φλόγες από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε, είναι κατά τα ¾ πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες και δεν απειλούνται οικισμοί.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέτωπο στο νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις – επίγειες και εναέριες -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή των Βιλίων, με το μεγάλο μέτωπο να κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων, ενώ ήδη υπάρχουν σημαντικές καταστροφές εκτός των οικισμών.

Πάντως, η εικόνα της πυρκαγιάς, σύμφωνα με τις αναφορές όλων των επικεφαλής που επιχειρούν στην περιοχή, κατά τα ¾ είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες (18/8). Μένει μόνο το νότιο κομμάτι, στο οποίο έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις – επίγειες και εναέριες- για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων, ενώ δεν απειλούνται οικισμοί.

Η πυρκαγιά, που καίει για τέταρτη ημέρα, έχει καταστρέψει ή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και σε σπίτια, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη τη νύχτα και το πρωί για να μην μπουν οι φλόγες στους οικισμούς. Ωστόσο, έχουν καεί σπίτια και αποθήκες που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος. Ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφή, κάτι που θα συμβεί αφού ελεγχθεί η φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι εντολή εκκένωσης είχε δοθεί για πέντε οικισμούς και συγκεκριμένα για Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν.

Από το μεσημέρι φαίνεται πως η πυρκαγιά δεν είναι επικίνδυνη προς την πλευρά των οικισμών, όμως ένα μεγάλο μέτωπο, που κατακαίει δασική έκταση στο όρος Πατέρα, κατευθυνόταν προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έφτασε σε απόσταση περίπου 5-6 χιλιομέτρων. Στην εν λόγω περιοχή ξεκινά μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση, με στελέχη της Πυροσβεστικής να εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, γύρω στις 16:30 ο αέρας είχε αλλάξει κατεύθυνση, όντας νοτιοανατολικός. Αυτό που απασχολούσε τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, είναι ότι τις απογευματινές ώρες προβλέπεται από την ΕΜΥ ασθενής βροχή, που όμως θα συνοδεύεται από ανέμους, οι οποίοι θα φουντώσουν τις ήδη ενεργές εστίες.

Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 427 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και οι δυνάμεις που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, 143 Πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Από αέρος επιχειρούν 13 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, έχοντας ενισχυθεί μερικώς οι δυνάμεις σε σχέση με λίγη ώρα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα