Καλύτερα «πλακωμένοι» και στο Μουντιάλ, παρά «οικογένεια» και αποκλεισμός

Μισό λεπτό. Η εθνική Ελλάδας νίκησε καθαρά την εθνική Σουηδίας 2-1. Μια χαρά. Καλό είναι αυτό, γιατί είχε ξεχάσει τη είναι νίκη. Κι πλακώνουνε όλοι το μακρύ τους και το κοντό τους. «Είμαστε μια οικογένεια, στηρίζουμε τον προπονητή», Πανηγύρισαν κι όλοι μαζί στην αγκαλιά του, μόλις τελείωσε το ματσάκι.

Κι εγώ δεν λέω. Κακό να είναι να υπάρχει οικογενειακό κλίμα σε μια ομάδα. Αυτό όμως, είναι το ζητούμενο; Να είναι καλό το κλίμα ή να πάει η εθνική στο Μουντιάλ;

Έτσι είναι. Απλά πράγματα είναι αυτά. Είναι καλύτερα να είναι πλακωμένοι μεταξύ τους και να πάνε στο Μουντιάλ, παρά οικογένεια και να μείνουνε σπίτι. Μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν είναι η εθνική κανένας οίκος φίλων αυτοκινήτου ή σύνδεσμος οπαδών, να είναι όλοι μαζί ενωμένοι και να βγαίνουνε για καφέ.

Γι αυτό προσλήφθηκε ο Ολλανδός; Για να φτιάξει το κλίμα στην εθνική ή να πάει στο Κατάρ; Αν είναι το πρώτο, πάω πάσο. Αν, δηλαδή, τον πήρανε για για κοινωνιολόγο, προκειμένου να γελάνε ο Τζαβέλας με τον Ανδρούτσο και ο Μπουχαλάκης με τον Πασχαλάκη.

Οι διεθνείς στηρίζουνε τον Τζόνι. Δεν είναι κακό αυτό. Τα αποτέλεσμα ποιο είναι; Μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τους πάει στο Μουντιάλ; Όχι, γιατί «ποδόσφαιρο είναι». Μάλιστα. Αφού είναι ποδόσφαιρο, να περιμένουνε να νικήσουνε την Σουηδία στην Στοκχόλμη και την Ισπανία στο ΟΑΚΑ και να πτάξουνε πέντε γκολ στο Κόσοβο και την Γεωργία;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα