Ο Ματέους Βιτάλ παίζει πρώτα για τη μητέρα του

Sports Παρασκήνια

Ο Ματέους Βιτάλ έχει δείξει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής του στον Παναθηναϊκό και απαντά ποια θα είναι η καλύτερη μεταγραφή του το καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος στα 23 του χρόνια μπορεί να μη θεωρείται χαρισματικός σκόρερ, αλλά….  κρύβει την μπάλα. Και παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε (κάκωση στην κλείδα), θα παίξει την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Βιτάλ στο πίσω μέρος του λαιμού έχει «χτυπήσει» τατουάζ τον Ψαλμό 91-4 του Δαυίδ: «Με τα φτερά Του θα σε σκεπάζει, και κάτω από τις φτερούγες Του θα είσαι ασφαλής. Η αλήθεια Του είναι πανοπλία και ασπίδα». Ο Ματέους ντα Σίλβα Βιτάλ Ασουμπσάο βρήκε πανοπλία και ασπίδα στον Θεό, όταν η μοίρα χτύπησε με τον χειρότερο, με τον πιο άσχημο τρόπο τον ίδιο και την οικογένειά του, όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

Επέστρεφε οδικώς από προπόνηση στο ποδόσφαιρο σάλας με τους γονείς του, έναν φίλο και έναν ξάδελφο, όταν σε δρόμο της γειτονιάς Παβούνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο έπεσαν θύματα ενέδρας από κλέφτες.

Η απόπειρα απέτυχε, αφού τα δύο αυτοκίνητα ακολουθούσε ένα αστυνομικό. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και, δυστυχώς, μια σφαίρα βρήκε στη θέση του συνοδηγού τη μητέρα του Ματέους, Βιβιάνε Βιτάλ. Άφησε την τελευταία της πνοή λίγη ώρα αργότερα.

Ο Ματέους σκέφτηκε πολλές φορές να σταματήσει την μπάλα, προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του, Ζόρζε, ο οποίος πέρασε βαθιά κατάθλιψη μέχρι να ξεπεράσει τον τραγικό χαμό της γυναίκας του, σε ηλικία 32 ετών.

Η απώλεια της μάνας γονάτισε τον Ματέους, αλλά ταυτόχρονα τον πείσμωσε. Το έβαλε σκοπό της ζωής του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ώστε να τον καμαρώνει η Βιβιάνε από κάπου εκεί ψηλά. Ο δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός παίζει πρώτα για εκείνη…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα