Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Κορφιάτη

Οι δολοφόνοι της γυναίκας του σκότωσαν και τον επιχειρηματία

Η ΕΛ.Α.Σ. σχημάτισε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων για τη δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη, εκ των οποίων τα πέντε  έχουν ταυτοποιηθεί ενώ αναζητείται ακόμη ένας δράστης .

Πιο συγκεκριμένα, οι Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακυνθινού επιχειρηματία, καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 53χρονου Έλληνα και ενός 43χρονου αλλοδαπού, γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της 7ης Μαΐου 2021 στη Ζάκυνθο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.Α.Σ. δικογραφία σχηματίστηκε για τους πέντε ταυτοποιημένους δράστες, καθώς και αυτόν που αναζητείται. Από τη δικογραφία προκύπτουν οι κατηγορίες για, κατά περίπτωση, συμμορία, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμό, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, κλοπή και νομοθεσία περί όπλων.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος 

Το πρωί της 7ης Μαΐου 2021, δυο δράστες εισήλθαν στην επιχείρηση του Ντίμη Κορφιάτη, όπου μετά από αλλεπάλληλους πυροβολισμούς τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Την ίδια στιγμή στην επιχείρηση βρισκόταν και ο 53χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς.

Εν συνεχεία οι δράστες κατά την έξοδο τους από την επιχείρηση πυροβόλησαν κατά ενός  43χρονου αλλοδαπού, τον οποίο και τραυμάτισαν.

Ακολούθησε από τις αρχές εξειδικευμένη ΄έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία καθώς και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων.

Ειδικότερα, από τις αρχικές έρευνες , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο πολεμικά τυφέκια, τύπου «Kalashnikov», τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov», τρεις γεμιστήρες, ογδόντα ένα φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

Από την συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού το οποίο συγκεντρώθηκε, προέκυψε η εμπλοκή ως φυσικών αυτουργών ενός ημεδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης και ενός άγνωστου δράστη, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης.

Είναι τα ίδια άτομα που στις  9 Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου δολοφόνησαν την 37χρονη σύζυγο του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη  , καθώς και είχαν προβεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Αξιοσημείωτο είναι ,ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα