Αθώος ο Λοβέρδος, «ένοχοι» οι κουκουλοφόροι (και οι προστάτες τους…)

Με βούλευμα-καταπέλτη το συμβούλιο πλημμελειοδικών παμψηφεί αθώωσε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  και κονιορτοποίησε τις έωλες καταθέσεις των κουκουλοφόρων Μ. Σαράφη και Κ. Κελέση. Οι κουκούλες όμως δεν βγαίνουν αφού οι γνωστοί προστάτες τους εξακολουθούν να «κλείνουν τα μάτια»

Η έκδοση του αθωωτικού βουλεύματος για τον Ανδρέα Λοβέρδο από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών και η απόρριψη όλων των κατηγοριών που του είχαν προσάψει οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες Μάξιμος Σαράφης και Κατερίνα Κελέση για όσους μας διαβάζουν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια  ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Ως γνωστόν ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν κατά την συνεδρίαση της Βουλής το 2018 είχαν γίνει γνωστές όλες οι εις βάρος του έωλες κατηγορίες είχε μόνος του ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να εξεταστεί από το δικαστικό μας σύστημα ως απλός πολίτης και έτσι να μην υπάρχει από κανέναν ο ισχυρισμός ότι «κρύφτηκε» πίσω από την ιδιότητα του βουλευτή.

Εκείνο όμως που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η απίστευτη στοιχειοθέτηση – καταπέλτης του αθωωτικού βουλεύματος που αφορά τις καταθέσεις των δύο προ αναφερομένων προστατευόμενων μαρτύρων με κωδικό όνομα Μ. Σαράφης και Κ. Κελέση.

Το βούλευμα με πλήρως εμπεριστατωμένη αιτιολογία της εισαγγελέως και των τριών δικαστών που εξέτασαν την υπόθεση, ξετινάζουν κυριολεκτικά λέξη προς λέξη τις καταθέσεις τους , καταθέσεις που χρησιμοποίησε η τότε προϊσταμένη της εισαγγελίας διαφθοράς κυρία Ε. Τουλουπάκη στέλνοντας της στην Βουλή με αίτημα να διερευνηθούν δικαστικά οι έωλες κατηγορίες τους για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Και βεβαίως η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτική πλειοψηφία και  με απίστευτη ευκολία υιοθέτησε τις κατηγορίες αυτές ως «αποχρώσες ενδείξεις» εις βάρος του βουλευτή και επέστρεψε μετά από ψηφοφορία τον φάκελο εκ νέου στην κυρία Τουλουπάκη για να ερευνήσει η ίδια την υπόθεση.

Μια ανάγνωση του βουλεύματος και μόνο είναι αρκετή για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο αναγνώστη για τον λόγο  που επιστρατεύτηκαν οι εν λόγω μάρτυρες ώστε να σπιλωθούν δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ώστε να ωφεληθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μαζί με τις καταθέσεις που έλαβε η κυρία Τουλουπάκη από τους προαναφερόμενους μάρτυρες φρόντισε να αποκτήσουν την προστασία που απολαμβάνουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος , ώστε να μπορούν να κατασκευάζουν ατιμώρητα ανυπόστατες κατηγορίες για χρηματισμό εις βάρος των προ αναφερομένων πολιτικών προσώπων.

Βούλευμα-καταπέλτης  για τους κουκουλοφόρους

Τα κυριότερα σημεία του βουλεύματος είναι τα εξής:

1] «Η κατηγορία κατά τους Ανδρέα Λοβέρδου βρήκε έρεισμα σχεδόν αποκλειστικά στις καταθέσεις Σαράφη και Κελέση»

2] «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες Σαράφη και Κελέση στις καταθέσεις τους δεν αναφέρουν κανένα περιστατικό για το οποίο είχαν ιδίαν αντίληψη , αλλά – όπως ισχυρίστηκαν – εξέθεσαν αυτά τα οποία τους είχε εκμυστηρευτεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής . Αλλά ο Φρουζής πέραν του ότι δεν εκκληθεί περιέργως (…) ως μάρτυρας από την κυρία Τουλουπάκη για να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, αρνήθηκε κάθε σχέση με τον βουλευτή ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής στην οποίαν δήλωσε – και επιβεβαιώθηκε- ότι είχε δει μία φορά και μόνο τον Ανδρέα Λοβέρδο σε μια δημόσια συνάθροιση».

3] «Όσα είχε αναφέρει στην από 15/01/2018 κατάθεση του εις βάρος του Λοβέρδου  ο Μάξιμος Σαράφης, μετά από τέσσερα χρόνια στις 09/03/2022 και σε ένορκη κατάθεση του δήλωσε ότι διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για την κατάληξη οποιουδήποτε χρηματικού ποσού στον Ανδρέα Λοβέρδο. Κατέθεσε μάλιστα ότι όσα είχε πει στην αρχική του κατάθεση αποτελούσαν δικιά του υπόθεση και πιθανολόγηση».

4] «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες Σαράφης και Κελέση όπως ενημέρωσαν το 2017 οι Αμερικανικές Αρχές είχαν καταθέσει ενώπιον τους για την υπόθεση NOVARTIS στις ΗΠΑ, αποβλέποντας καταφανώς σε ιδιοτελείς σκοπούς, δηλαδή ,σε είσπραξη αποζημίωσης 10% έως 30% του επιβληθέντος προστίμου της NOVARTIS. Το οικονομικό κίνητρο σε συνδυασμό με πάρα πολλές αντιφάσεις που είχαν υποπέσει κατά την εξέταση τους οι εν λόγω μάρτυρες, θέτει σε σοβαρή αμφισβήτηση την αξιοπιστία τους και η μαρτυρία τους δεν είναι αρκετή  για να στοιχειοθετήσει κατηγορία εις βάρος του Α. Λοβέρδου».

5] «Τα έγραφα του FBI που κατέθεσε στην Βουλή ο μάρτυρας Γιάννης Αγγελής , εν ενεργεία αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου σε απάντηση ερωτήματος  της κυρίας Τουλουπάκη την 01/08/2017 με περιεχόμενο «Ποιοι από την NOVARTIS και με ποιον τρόπο δωροδόκησαν Έλληνες γιατρούς , αξιωματούχους και πολιτικούς» ,αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του Ανδρέα Λοβέρδο ή άλλου πολιτικού.

Σημείωση:  Το εν λόγω έγγραφο ουδέποτε εστάλλει στην Βουλή και ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητάς.»

Με όλα τα παραπάνω στοιχεία από το βούλευμα που εξεδόθει κατόπιν προτάσεως της εισαγγελέως της Μαρίας Δ. Κάψου και των δικαστών Γεωργίας Σταμάτη , Αθανάσιου Μαρνέρη και Ελένη Μπέλλου προκύπτει το εξής ερώτημα..

1]  Το πενταμελές ανακριτικό συμβούλιο για την υπόθεση NOVARTIS που είχε στα χέρια του τον φάκελο με όλα τα παραπάνω στοιχεία πως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε σκευωρία εις βάρος των δέκα πολιτικών για την υπόθεση NOVARTIS;

Το σπουδαιότερο όμως συμπέρασμα από το βούλευμα αυτό είναι η πλήρης κονιορτοποιήση των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων.

Δύο μάρτυρες που από το βούλευμα κρίνονται ως αναξιόπιστοι, που αλλάζουν τις καταθέσεις τους σαν τα πουκάμισα και που με την προστασία που τους δόθηκε προσπάθησαν να εξευτελίσουν πολιτικά και να εμπλέξουν ποινικά τα προαναφερόμενα δέκα πολιτικά πρόσωπα , επωφελία άλλου κόμματος , πράξη με την οποία σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στοιχειοθετείται το αδίκημα της «σκευωρία κατά του πολιτεύματος».

Και με βάση τα ανωτέρω προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα:

«Ποιος προστατεύει, για ποιόν λόγο και γιατί σκευωρούς κατά του πολιτεύματος;»

«Ποιο άλλο στοιχείο εις βάρος τους χρειάζεται για να αφαιρεθεί η προστασία και να δικαστούν ως σκευωροί και συκοφάντες με τα κανονικά τους ονόματα όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες;»

Προφανώς ο νεοεκλεγής εισαγγελέας Αρείου Πάγου κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος έχει γνώση των ανωτέρω αναφερομένων και εκ της θέσεως του θα επιληφθεί της διαλεύκανσης  της πιο σκοτεινής υπόθεσης που μέχρι στιγμής αποτελεί στίγμα για την δικαιοσύνη.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα