Ταράζει τα νερά ο Μπένετ και βάζει Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ

Ταράζει τα νερά στη διαιτησία ο Στιβ Μπένετ, καθώς αποφάσισε να ορίσει στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ την Κυριακή, όχι κάποιον εγνωσμένης αξίας ξένο διαιτητή, αλλά τον Τάσο Σιδηρόπουλο.

Η ΚΕΔ όριζε πάντα ξένους διαιτητές, κάποιες φορές και κατηγορίας Elite, στα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων, προκειμένου να κλείσει στόματα και να βάλει φρένο σε διάφορες θεωρίες. Ακόμη και σε περίπτωση που οι ξένοι διαιτητές έκαναν λάθη, αυτά δεν αντιμετωπίζονταν απ ‘τους φιλάθλους με την καχυποψία που έχουν συνήθως οι Έλληνες συνάδελφοί τους.

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, αυτό της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα, είχε οριστεί ξένος διαιτητής, ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο. Όμως, ξαφνικά, τα κριτήρια άλλαξαν μέσα σε μια εβδομάδα και σε μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που φιλοδοξούν και δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, επιλέχθηκε  Έλληνας διαιτητής.

Η απόφαση του Μπένετ, να ορίσει τον Τάσο Σιδηρόπουλο για το Κυριακάτικο ντέρμπι προκαλεί εύλογα απορίες. Η ΚΕΔ κάνει στροφή στους Έλληνες σε τέτοιο βαθμό και με τέτοια ταχύτητα; Το ρίσκο που παίρνει θα φανεί αν της βγει στους αγωνιστικούς χώρους ή θα έχουμε πισωγυρίσματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα