ΟΗΕ: Μπλόκο της Μόσχας στους αιχμαλώτους πολέμου της Ουκρανίας

Παράλληλα, το Κρεμλίνο αρνείται και τους ισχυρισμούς περί βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης των αιχμαλώτων

Η επικεφαλής της αποστολής παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει την πρόσβαση στους αιχμαλώτους πολέμου την ώρα που υπάρχουν αποδείξεις για βασανισμούς και κακομεταχείριση.

“Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει παραχωρήσει την πρόσβαση στους αιχμαλώτους πολέμου που κρατούνται στο έδαφός της ή σε έδαφος υπό την κατοχή της…”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη η Ματίλντα Μπόγκνερ.

“Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό καθώς έχουμε τεκμηριώσει ότι οι αιχμάλωτοι πολέμου υπό την εξουσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και κρατούμενοι των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή συνδεόμενων ενόπλων ομάδων έχουν υποστεί βασανιστήρια και κακομεταχείριση”, είπε η ίδια.

Η Ρωσία αρνείται ότι υποβάλλει τους αιχμαλώτους πολέμου σε βασανιστήρια ή σε άλλες μορφές κακομεταχείρισης. Υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της στην Ουκρανία πραγματοποιούν μια “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για τον αφοπλισμό της χώρας και την απομάκρυνση των ακροδεξιών εθνικιστών, που θεωρεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα