Παναθηναϊκός – Αϊτόρ: Ο τελειωμένος που έγινε ηγέτης

Επί Πογιάτος και Μπόλονι του ζήτησαν να φέρει πρόταση και να βρει ομάδα για να φύγει, αλλά ο Γιοβάνοβιτς του άλλαξε γνώμη και τώρα  στο «τριφύλλι» του δίνουν τα διπλά λεφτά για να ανανεώσει το συμβόλαιό του

Τι σου είναι η μπάλα;

Το καλοκαίρι του 2021, ο Αϊτόρ ήταν να φύγει από τον Παναθηναϊκό κακήν –κακώς.  Ο παίκτης είχε ειδοποιηθεί να φέρει πρόταση, από τη στιγμή που και ο ίδιος παρουσίαζε τάσεις φυγής, Είχε περάσει μια τραγική χρονιά με τον Λάζλο Μπόλονι, όπου ακόμη και καλοί παίκτες έψαχναν τρόπους να φύγουν, όπως-όπως από το «τριφύλλι».

Ο Ισπανός εξτρέμ προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, ιδιαίτερα από την πατρίδα του), ωστόσο καμία δεν είχε τη διάθεση να προσφέρει χρήματα στον Παναθηναϊκό για την παραχώρησή του. Κανείς δεν τον πίστευε και κανένας δεν έβαζε λεφτά γι αυτόν…Κάπως έτσι, λοιπόν, ο παίκτης έμεινε στην Αθήνα…

Ούτε ο ίδιος πίστευε ότι είχε μέλλον στον Παναθηναϊκό.

Ο Αϊτόρ δεν έβλεπε ότι θα μπορούσα να συνεχίσει και να προσφέρει κάτι στον εαυτό του και την ομάδα. Δεν έβλεπε ότι είχε νόημα να μείνει  κι ουσιαστικά ζήτησε να φύγει, να πάει κάπου αλλού. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μείνει στον Παναθηναϊκό και να μην κάνει τίποτα, απλώς να παίρνει τα χρήματα του συμβολαίου του και να μην παίζει, ενώ θεωρούσε ότι ο κύκλος του στην ομάδα είχε κλείσει.

Ώσπου,ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Αϊτόρ αγωνιζόταν από ελάχιστα, έως καθόλου. Ποτέ δεν ήταν, όμως, εκτός ομάδας. Και όταν η απόδοση κάποιων παικτών έπεφτε ( Χατζηγιοβάνης και Βιτάλ εκείνο τον καιρό), ο Ισπανός  εξτρέμ έβρισκε  χώρο στην ομάδα ώσπου κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του…

Στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος ο Αϊτόρ από τελειωμένος έγινε ο ηγέτης του Παναθηναϊκού και ανάγκασε τους πράσινους να μπουν στην συζήτηση μαζί του για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Σε 7 επίσημα παιχνίδια μετρά 5 γκολ (μετά το χατ-τρικ με τον ΠΑΣ Γιάννινα) και 2 ασίστ, την ίδια ώρα που πέρσι είχε όλη τη χρονιά 9 γκολ και 10 ασίστ.

Το ωραίο είναι ότι στον Παναθηναϊκό δεν σκέφτηκαν ποτέ να προσεγγίσουν τον παίκτη για να μιλήσουν μαζί του για την ανανέωση του συμβολαίου του, γεγονός που ανάγκασε άλλες ομάδες της Super League να ενδιαφερθούν γι αυτόν. Για παράδειγμα,δεν είναι μυστικό ότι ο Λουτσέσκου θα τον ήθελε πολύ στον ΠΑΟΚ, αλλά πλέον βλέπει ότι είναι απίθανο…

Προ μερικών μηνών, ο Παναθηναϊκός είχε σε πρώτη προτεραιότητα την ανανέωση του  Χουάνκαρ. Πλέον, με τις μεταγραφές να έχουν τελειώσει και τυπικά, είναι εμφανές ότι οι Πράσινοι θα ήταν καλό να μην χάσουν άλλο χρόνο και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Αϊτόρ, για την υπογραφή νέου συμβολαίου μαζί του, καθώς το τρέχον λήγει το προσεχές καλοκαίρι του 2023.

 

Πέραν του ότι συνιστά έναν σούπερ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, μιλάμε για ένα παιδί 26 ετών με μεταπωλητική αξία, εν δυνάμει, μεγάλη. Και προφανώς, αυτή η “μεταμόρφωση” του Αϊτόρ δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν έβαζε το… χέρι του ο Γιοβάνοβιτς. Με τον  Σέρβο προπονητή  να αποδεικνύει, ξανά, το πόσο επιδραστικός είναι με τους παίκτες του.

 

Στο “τριφύλλι” γνωρίζουν πως αν ο Αϊτόρ βγει ελεύθερος στην αγορά, θα βρει προτάσεις και μάλιστα πολύ καλές, δεδομένης της εξαιρετικής σεζόν που πραγματοποίησε πέρυσι και συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό φέτος.

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να προσφέρει νέο τριετές συμβόλαιο στον Ισπανό εξτρέμ, με υπερδιπλασιασμό των απολαβών του, που θα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Ο Αϊτόρ ρωτήθηκε πρόσφατα για το πώς βίωσε όλες αυτές τις καταστάσεις στον Παναθηναϊκό με τις αλλαγές των προπονητών και δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του…

«Την πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό δεν καταφέραμε να πετύχουμε τίποτα. Δεν κάναμε τίποτα απολύτως. Από την αρχή δεν πήγε καλά. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Χάσαμε τους πρώτους αγώνες και το πρότζεκτ με Ρόκα-Πογιάτος δεν προχώρησε.

Αμέσως μετά έγιναν αυτά που ξέρετε… Ήρθε ο Μπόλονι και ό,τι και να σας πω για αυτήν την περίοδο, θα σας φανεί απίστευτο!

Ακολούθησε η πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η αλλαγή αυτή βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα, τόσο τους παίκτες, όσο φυσικά και τον σύλλογο. Αποκτήσαμε πειθαρχία στο παιχνίδι μας και παρουσιάζαμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Προερχόμασταν κι από μία χρονιά όπου δεν είχαμε καταφέρει τίποτα, αλλά νομίζω πως  με τον κύριο Γιοβάνοβιτς σ’ αυτό τον 1,5 χρόνο πηγαίνουμε πολύ καλύτερα. Υπάρχει καλύτερη διαχείριση κι ένα ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, τα αποτελέσματα του οποίου τα βλέπετε ήδη. Και πρέπει να σκεφτείτε ότι ακόμα είμαστε στην αρχή…».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα