Ο Άρης έχασε ένα τσουβάλι γκολ κι έμεινε στο 1-1 με τον ΟΦΗ

O Άρης έχασε ένα τσουβάλι γκολ, αλλά κόλλησε στο 1-1 με τον ΟΦΗ κι έμεινε ακόμη πιο πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας στην τεχνική ηγεσία, προηγήθηκε στο «Βικελίδης», ο Γκρέι απάντησε με γκολάρα αλλά ένα ρεσιτάλ… φλυαρίας και χαμένων φάσεων, οδήγησε στην ισοπαλία.

Ο Άρης απείλησε με το… καλησπέρα, αφού μόλις στα 10 δευτερόλεπτα, ο Πίρσμαν έκανε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την πίεσή τους στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτη φορά στο 14’ όταν ο Γκερέρο βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο κίπερ του Άρη έκανε μια καταπληκτική επέμβαση και έβγαλε την καρφωτή κεφαλιά του Ισπανού.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι απειλούσαν διαρκώς, με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Στο 20’ ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μανδά. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης σκόραρε στο 36’ αλλά το γκολ ύστερα από έλεγχο και του VAR δεν μέτρησε για οφσάιντ. Στο 44’ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ακόμη μια μεγάλη χαμένα ευκαιρία, όταν ο Γκρέι βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μανδά, με την μπάλα να περνάει ξυστά από την εστία!.

Με πέντε πάσες ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό σε μια φάση η οποία ξεκίνησε με βολέ από τον Μανδά, κοντρόλ του Γκερέρο ο οποίος πάσαρε στον Ντιουσέ κι αυτός στον Λάρσον, που έκανε την σέντρα, ο Γκερέρο έστρωσε την μπάλα στον Τοράλ ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1). Με το εις βάρος του σκορ να αυξάνει την πίεση, ο Άρης αναγκάστηκε να ρισκάρει. Στο 55’ ο Οντουμπάτζο μπήκε με την μπάλα στην περιοχή αλλά στην παράλληλη πάσα που έκανε ο Γκρέι δεν κατάφερε να κάνει επαφή με την μπάλα.

Η εξιλέωση του Τζαμαϊκανού επιθετικού ήρθε στο 57ο λεπτό και μ’ ένα γκολ το οποίο σίγουρα θα ενταχθεί στα καλύτερα της σεζόν. Περικυκλωμένος από τρεις παίκτες του ΟΦΗ, εντός περιοχής, ο 31χρονος άφησε την μπάλα να σκάσει και με ανάποδο ψαλιδάκι την έστειλε στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Μανδά (1-1). Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στα επόμενα λεπτά με τον ΟΦΗ να ψάχνει αντίδραση και τον Άρη να βρίσκει χώρους. Στο 61’ ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να βρει εστία με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Ένα λεπτό αργότερα από λάθος του Αργεντινού ξεδιπλώθηκε η αντεπίθεση του ΟΦΗ, ο Γκερέρο σκόραρε αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε γιατί ο Ντζου που έκανε την σέντρα ήταν εκτεθειμένος.

Για ένα δεκάλεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και τον Άρη να χάνει ευκαιρίες με σπουδαιότερη αυτή του Άντρε Γκρέι στο 71’ όπου στο σουτ από πλάγια θέση η μπάλα πήγε παράλληλα της εστίας. Στο 77’ ο Νταμπράουσκας έδειξε τις προθέσεις του με την αντικατάσταση του Μεγιάδο με τον Ντουρμισάι, ρίχνοντας δηλαδή έναν επιθετικό παίκτη σχηματίζοντας δίδυμο στην επίθεση με τον Γκερέρο. Στο 81’, μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Διαμαντή μετά από σουτ του Οντουμπάτζο, ενώ στο 85’ ο Μανδάς δεν αιφνιδιάστηκε σε σουτ του Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος μάλιστα τραυματίστηκε πάνω στην προσπάθειά του.

Στο 86’ οι παίκτες του Άρη έκρυψαν την μπάλα και ο Καμάτσο ανενόχλητος από τα επτά μέτρα «κατάφερε» να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία του Μανδά. Ο Άρης πίεσε στα τελευταία λεπτά αλλά μέτρησε ένα σωρό ημιτελείς προσπάθειες καθώς δεν μπόρεσε να περάσει μπάλες απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΟΦΗ με συνέπεια να υποχρεωθεί σε νέα γκέλα.

Ο Γιώργος Τζοβάρας δεν απέφυγε τα λάθη και στα δύο τέρματα που ακυρώθηκαν εμπιστεύτηκε το VAR.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (77’ Μαζικού), Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταμπό (85’ Ντιόπ), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι (85’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (64’ Καμάτσο), Γκρέι.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (90+ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Περέρα, Μεγιάδο (77’ Ντουρμισάι), Ντιουσέ (64’ Στάικος), Τοράλ (77’ Θεοδοσουλάκης), Γκερέρο, Ντζου

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα