Γηροκομείο – κολαστήριο Κορυδαλλός: «Φώναζαν “βοήθεια, σώστε μας”»

«Κάθε μέρα ερχόταν η νεκροφόρα και φόρτωνε» - «Έβριζαν χυδαία οι νοσοκόμες» - «Πέταγαν τις πάνες στα δέντρα»

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο γηροκομείο-«κολαστήριο» του Κορυδαλλού, μία ημέρα μετά την έφοδο του κλιμακίου της Περιφέρειας Αττικής στη δομή.

Από νωρίς το πρωί, συγγενείς τροφίμων βρίσκονται έξω από το γηροκομείο και απαιτούν να πάρουν τους ηλικιωμένους από τη δομή. Κάποιοι, μάλιστα, ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε να απομακρυνθούν οι ηλικιωμένοι, την ώρα που η απόφαση για τους φιλοξενούμενους είναι να παραμείνουν σε καραντίνα, καθώς ανάμεσα τους υπάρχουν κρούσματα Covid.

Την ίδια ώρα, τα στόματα ανοίγουν και οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλύπτουν τα βασανιστήρια που περνούσαν οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο.

«Φώναζαν οι ασθενείς “βοήθεια, σώστε μας”. Και πολλοί γείτονες έβγαιναν και έλεγαν “κόψτε το, σταματήστε”. Αν είχα τη δυνατότητα να πηδήξω από το μπαλκόνι μου, αν είχα ένα μαδέρι, θα το ‘κανα, γιατί μια ημέρα μια νοσοκόμα μίλαγε χυδαία στους γέρους» καταγγέλει ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άκουγε τους ηλικιωμένους να ζητούν βοήθεια από τα μπαλκόνια. «Φώναζαν οι ηλικιωμένοι από τα μπαλκόνια. Στο λέω και ανατριχιάζω. “Βοήθεια, σώστε μας” έλεγαν. Και πολλές βρισιές οι νοσοκόμες».

Παράλληλα, περιγράφει και τις… συνθήκες υγιεινής που τηρούσαν οι εργαζόμενοι στη δομή. «Μίλαγαν χυδαία στους παππούδες και στις γιαγιάδες. Ήταν τραγική η κατάσταση. Για καθαριότητα, ξέρω να πω ότι οι πάνες υπήρχαν πάνω στα δέντρα και στην είσοδο της πολυκατοικίας μου» λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα