Η τοξικότητα τραυματίζει το ποδόσφαιρο

Sports Παρασκήνια

Η τοξικότητα τραυματίζει το ποδόσφαιρο. Το να αναμοχλεύεις τι συνέβη στο παρελθόν κατά την προσωπική σου άποψη που απέχει της πραγματικότητας, δεν βοηθά το άθλημα. Αυτό απ’ το οποίο παίρνεις χρήματα, σε αντίθεση με άλλους που βάζουν και παραβάζουν.

Η ΑΕΚ αν κι έχει πληγεί από τα όσα συμβαίνουν στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, προσεγγίζει το ποδόσφαιρο από συγκεκριμένη οπτική γωνία. Θα φωνάξει όταν αδικείται, θα καταγγείλει, θ’ αναδείξει το πρόβλημα, αλλά δεν θα φτάσει το 2023 να συζητά τι έγινε το 2017, το 2007 και το 1987. Αυτό δηλητηριάζει την ποδοσφαιρική ζωή του τόπου. Ο δικέφαλος του βορρά έχει κάθε δίκιο αντίστοιχα να φωνάζει σε ματς που αδικήθηκε πραγματικά, ή θεωρεί πως αδικήθηκε, αλλά όταν πρέπει και στο βαθμό που δεν τραυματίζει το ποδόσφαιρο.

Ο Δημήτρης Μελλισανίδης είχε απαντήσει μια και καλή, όταν έβγαιναν κάποιοι… στον ΠΑΟΚ και δήλωναν αδικημένοι. Και το χειρότερο; Έλεγαν πως η ΑΕΚ τους έκλεψε το πρωτάθλημα.

«Ποιοί μιλάνε για κλοπή; Αυτοί που έχουν ντοκτορά στο κλέψιμο. Η ΑΕΚ μπήκε να παίξει ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με -5 και χωρίς φιλάθλους. Και τελικά έπαιξε με φιλάθλους και -2. Έγινε ένα παιχνίδι. Καλώς ή κακώς έγινε αυτή η φάση. Δεν εξετάζω αν ήταν γκολ ή οφσάιντ. Ήταν 50-50. Έχασα ένα Κύπελλο σαν ΑΕΚ με τρία μέτρα οφσάιντ. Έπρεπε να μπω μέσα; Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ που το έχασε μόνος του; Αυτός που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία ήταν ο ΠΑΟΚ που έβαλε τον προπονητή του στο καροτσάκι με το φιλέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Γιατί ποιος ξεχνάει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό με διαιτητή τον Κομίνη στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα play offs του 2017 που διακόπηκε κι ενώ ο ΠΑΟΚ έχανε, πήρε το ματς στα χαρτιά; Και τον Ίβιτς που μόλις έβλεπε να τον παίρνει η κάμερα έκανε τον τραυματία;. Με αυτούς τους βαθμούς από το… άδειο κουτάκι μπύρας που οδήγησε σε αναπηρικό καροτσάκι και φασκιωμένο τον Βλάνταν Ίβιτς έφθασε ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ. Ήταν η εποχή της μπούκας του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Καλύτερα αυτές τις μαύρες σελίδες για το ελληνικό ποδόσφαιρο να τις ξεχνάμε και να μην υπάρχουν άνθρωποι που ζουν απ’ το άθλημα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα