Αλαμπάμα: Έσωσε την αδερφή του από τους πυροβολισμούς και πέθανε στην αγκαλιά της

Σε τραγωδία κατέληξε πάρτι γενεθλίων - Άγνωστος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους

Με αίμα βάφτηκε ένα πάρτι γενεθλίων στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ όταν ένας άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ σε στούντιο χορού το Μεγάλο Σάββατο σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους – ανάμεσά τους ήταν ο αδερφός της εορτάζουσας που θυσιάστηκε για να την σώσει.

Τριάντα δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά.

Συντετριμμένη η οικογένεια του άτυχου νεαρού ανακοίνωσε ότι ο 18χρονος Φιλ Ντάουντελ, πήγε να πάρει την αδερφή του από το πάρτι που της είχαν ετοιμάσει οι φίλοι της για τα 16α γενέθλιά της.

 

Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια της γιορτής στην κοινότητα του Ντέιντιβιλ, ο Φιλ έσπρωξε στο έδαφος την αδερφή του, Αλέξις.

«Μόλις ξέσπασαν πυροβολισμοί, ο αδερφός μου με έσπρωξε για να πέσω στο έδαφος. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τον δράστη» είπε η Αλέξις.

Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, ο αδερφός της άνοιξε τα μάτια του ενώ εκείνη τον κρατούσε στην αγκαλιά της.

«Το τελευταίο πράγμα που του είπα ήταν να παραμείνει δυνατός», είπε η Αλέξις στο BBC. Η έφηβη είπε ότι ο Φιλ, ο μεγαλύτερος από τα τρία αδέρφια, είχε χάσει πολύ αίμα. Ήταν αθλητής και θα φοιτούσε στο «Jacksonville State University» με αθλητική υποτροφία.

 

Υποστήριξε επίσης ότι της άρεσε να βλέπει τον αδερφό της να παίζει ποδόσφαιρο και να γελάει μαζί του. Όταν μάλωναν οι δυο τους, έμπαινε στο δωμάτιό της για να ζητήσει συγγνώμη.

Τα γενέθλιά της δεν θα είναι ποτέ πια ίδια, όπως η ίδια επισημαίνει, χωρίς να έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι έχασε τον αδερφό της.

Απαρηγόρητη η μητέρα του Φιλ, ΛαΤόνια Άλεν, είπε ότι ο γιος της την έκανε περήφανη «με κάθε τρόπο».

«Ένα κομμάτι της καρδιάς μου έχει ξεριζωθεί… Θα αποφοιτούσε τον επόμενο μήνα. Αντί για την αποφοίτηση, θα πάω στο νεκροταφείο να δω τον γιο μου».

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ότι πληροφορίες έχουν.

Εκτός από τον Φιλ Ντάουντελ, νεκροί είναι η 17χρονη Σαουνκίβια Σμιθ, o 19χρονος Mάρσια Κόλινς και ο 23χρονος Κόρμπιν Χόλστον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα