Εκλογές 2023: Αυτές είναι οι 81 πόλεις του εξωτερικού όπου θα ψηφίσουν οι απόδημοι

Τα εκλογικά τμήματα εξωτερικού αφορούν περίπου 22.000 απόδημους που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με την υποβολή της σχετικής αίτησης

Τη λίστα με τις πόλεις στις οποίες θα μπορούν να ψηφίσουν, για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι Έλληνες του εξωτερικού ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η χώρα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου, με τον μηχανισμό της Πολιτείας να επιταχύνει για να πιάσει τις 20 προθεσμίες – «σταθμούς» μέχρι τις κάλπες. Υπενθυμίζεται ότι στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σχεδόν 440.000 νέοι ψηφοφόροι και πως το βράδυ της 21ης Μαΐου θα μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Εκλογές 2023: Τα εκλογικά τμήματα εξωτερικού

Υπενθυμίζεται ότι τα εκλογικά τμήματα εξωτερικού αφορούν περίπου 22.000 απόδημους που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Δείτε τη λίστα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών με τις 81 πόλεις όπου -συγκεντρώθηκε αριθμός άνω των 40 εκλογέων και επομένως – θα συγκροτηθούν εκλογικά τμήματα εξωτερικού:

Και επιπλέον τις πόλεις στις οποίες μπορούν να ψηφίσουν εκλογείς εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους πόλεων όπου δεν συγκροτείται εκλογικό τμήμα 

Το ΥΠΕΣ επισημαίνει ότι οι παραπάνω πίνακες είναι ενδεικτικοί και δημοσιεύονται με την επιφύλαξη του οριστικού καθορισμού των εκλογικών τμημάτων εξωτερικού, ο οποίος θα γίνει προσεχώς με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 7 του ν.4648/2019.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα