Το νέο ΕΣΠΑ επί τάπητος στη συνάντηση Δένδια-Επιτρόπου Χαν

Ο Κοινοτικός Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, επισκέπτεται αύριο Πέμπτη την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του Επιτρόπου στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Κύριο αντικείμενο της συνάντησης του Επιτρόπου Χαν με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Δένδια θα αποτελέσει η βέλτιστη υλοποίηση της “συμφωνίας εταιρικής σχέσης” με την Ελλάδα που ενέκρινε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συμφωνία αυτή αφορά στη χρήση των διαρθρωτικών και επενδυτικών ευρωπαϊκών ταμείων για την ανάπτυξη και την απασχόληση – το γνωστό σε όλους μας ΕΣΠΑ – για την περίοδο 2014-2020. Ανοίγει δε το δρόμο για την ανάκαμψη και την επάνοδο της Ελλάδας σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με τη διοχέτευση στην πραγματική οικονομία συνολικών πόρων 15.52 δισεκατομμυρίων ευρώ από την πολιτική συνοχής και 4.2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης. Παράλληλα, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι πόροι που θα διατεθούν στο πλαίσιο της αλιευτικής και ναυτιλιακής πολιτικής. Στόχος είναι οι επενδύσεις αυτές να συμβάλουν στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα