Την Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 10.00 ξεκινή η υποβολή αιτήσεων   για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών» αποφάσισε η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προκειμένου να καλυφθούν οι 2.500 θέσεις ανέργων που δεν καλύφθηκαν κατά την προηγούμενη αρχική δημόσια πρόσκληση του προγράμματος.
Η προθεσμία για τις αιτήσεις εκπνέει σις 28 Νοεμβρίου, στις 15.00 μετά το μεσημέρι. Η υποβολή των αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Οι υπολειπόμενες θέσεις κατανέμονται ως εξής:
– για την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, το Β. Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο: 1.420 θέσεις
– οι υπόλοιπες 1.080 θέσεις κατανέμονται στην Αττική, την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία): 1.080 θέσεις.

Η επιχορήγηση για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ, ενώ θα μπορούν να ασφαλιστούν για 25 ημέρες τον μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού, εάν οι παραπάνω θέσεις καλυφθούν πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων (28-11-2014), τότε θα σταματήσει αυτόματα το δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Όσες επιχειρήσεις επιλεχθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να προχωρήσουν στην πρόσληψη των ανέργων που θα υποδείξει ο ΟΑΕΔ, το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα