«Θέλετε να πούμε “όχι” και να κλείσουν οι τράπεζες;»

Στον πιο θερμό υποστηρικτή της τρόικας έχει εξελιχθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να διερωτάται -σε έξαλλη κατάσταση- αν «θέλετε να κλείσουν οι τράπεζες;».

Μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ-1 και απαντώντας στην προτροπή των δημοσιογράφων να πει η κυβέρνηση «όχι» στον παραλογισμό των δανειστών, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «δεν δεχόμαστε κάθε αίτημα από την τρόικα, αλλά δεν κάνουμε και λεονταρισμούς». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίηση και τα αποτελέσματα των stress tests, είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη.

Στο ίδιο πνεύμα αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη για την ανάγκη συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα. «Μόλις τα πράγματα έσφιξαν ο κ. Παπαδημούλης έκανε στροφή 180 μοιρών. Γιατί δεν το είπε νωρίτερα; Γιατί τώρα, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ξέρει», ανέφερε ο «γαλάζιος» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ενοχλημένος από την κριτική που του ασκήθηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, ο Αδωνις Γεωργιάδης κάποια στιγμή εξερράγη και του είπε: «Γιατί δεν γίνεστε πρωθυπουργός να τα λύσετε όλα; Αφού έχετε τη λύση για τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ, για όλα», με τον δημοσιογράφο να του απαντά: «Εσείς θέλετε παπαγαλάκια, γι’ αυτό αντιδράτε έτσι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα