«Οι Ιταλοί, για δικούς τους λόγους, αρνούνται να δεχθούν βοήθεια»

Την εικόνα πως παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο αριθμό μέσων, έτσι ώστε να συμβάλει ουσιαστικά στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic, οι ιταλικές αρχές, για δικούς τους λόγους, αρνούνται να δεχθούν βοήθεια, έστειλε μέσω του τ/σ ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ενδεικτικά πως ο αρμόδιος Ιταλός συντονιστής ζήτησε τη συνδρομή του δεύτερου ελληνικού ελικοπτέρου Super Puma μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, τη στιγμή μάλιστα που τα ελληνικά ελικόπτερα έχουν την τριπλάσια χωρητικότητα ανά δρομολόγιο σε σχέση με τα ιταλικά. Οι ιταλικές αρχές έχουν το γενικό πρόσταγμα, επομένως εξαρτάται από εκείνες να ζητήσουν την ενεργοποίησή της ελληνικής πλευράς, δήλωσε ο κ. Δένδιας. Σε ερώτηση για ποιο λόγο η ιταλική πλευρά έχει επιδείξει την εν λόγω συμπεριφορά, ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε πως οι ιταλικές Αρχές είναι συνηθισμένες να επιχειρούν με τα δικά τους μέσα, αλλά και πιθανολόγησε πως η Ρώμη αντιμετωπίζει με «δέος» μια πολυεθνική επιχείρηση διάσωσης.

Συμπλήρωσε, τέλος, πως σήμερα Δευτέρα θα αποπλεύσει από την Κέρκυρα η φρεγάτα «Ναβαρίνο», που φέρει δικό της ελικόπτερο, ενώ δυο αεροσκάφη C-130 βρίσκονται σε εφεδρεία για να μεταφέρουν Έλληνες διασωθέντες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα