Περιμένουν την συμφωνία οι αμφισβητίες

Παρά το γεγονός, ότι ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε κερδισμένος σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες και ουδείς τον αμφισβήτησε εντός των οργάνων της ΝΔ, εν τούτοις οι δελφίνοι έχουν πυκνώσεις τις εμφανίσεις τους και ζητούν πλέον ανοικτά όχι μόνο την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, αλλά φέρονται αποφασισμένοι να ζητήσουν και αλλαγή ηγεσίας.
Βέβαια οι αμφισβητίες ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, κρατούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, όμως έχουν κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από την αλλαγή ηγεσίας. Βουλευτές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευρίπιδης Στυλιάνιδης, ακόμη και ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν μπει σε αυτό το κάδρο, με την «ψηλή» να δηλώνει ξεκάθαρα ότι ουδείς μπορεί να κινηθεί ακόμη «όταν η χώρα κρέμεται σε μια κλωστή». Δήλωση που κατηγορηματικά αποδεικνύει ότι εάν υπάρξει συμφωνία, τότε θα αρχίσουν τα όργανα στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ωστόσο και στις τάξεις αυτών των στελεχών και των υποστηρικτών τους υπάρχει προβληματισμός ως προς τον χρόνο που πρέπει να εκκινήσουν αυτές οι διαδικασίες. Και αυτό γιατί αν η κυβέρνηση οδηγηθεί στον ελληνικό λαό για την επικύρωση της συμφωνίας, τότε η ΝΔ δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εσωστρέφειας και χωρισμένη σε δύο ή τρία στρατόπεδα που θα διαγκωνίζονται για την ηγεσία. Ακόμη χειρότερα για τους διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ θα είναι τα πράγματα εάν η κυβέρνηση οδηγηθεί σε ρήξη με τους εταίρους και αυτό γιατί ενδέχεται η ΝΔ να κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας ως κορμός ενός φιλοευρωπαΐκου μετώπου που θα διατηρήσει τη χώρα εντός ευρωζώνης, οπότε θα πρέπει να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά ως επικεφαλής ενός τέτοιου σχήματος.
Χαρακτηριστικές, εξάλλου είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία τόνισε πως εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία «πιστεύω πως τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά πρώτα απ’ όλα να πούμε ότι η ΝΔ δεν εύχεται τη δικαίωσή της δια της καταστροφής της χώρας. Άρα αυτό το οποίο όλοι ευχόμαστε είναι να υπάρξει μία συμφωνία. Ευχόμαστε να επικρατήσει η υπευθυνότητα. Ευχόμαστε και θα στηρίξουμε μία πορεία προς τα εκεί, διότι εμάς, σε τελική ανάλυση, αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η Ελλάδα». Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή ενός ενδεχόμενου τρίτου πακέτου στήριξης και αν υπάρχει περίπτωση καταψήφισης, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Καταρχήν δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Δεύτερον, τέτοια απόφαση που να μην περάσει από τη συζήτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν γίνεται, σας το λέω από την αρχή. Θα γίνει συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν θα αποφασίσει δηλαδή κανένας σε κανένα γραφείο μεταξύ τριών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα