Στην UEFA η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης!

Καταγγελία στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο ετοιμάζονται να καταθέσουν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους δύο συλλόγους, ετοιμάζεται ειδικός φάκελος για την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που εξετάζει η ελληνική Δικαιοσύνη, όπως το πόρισμα Κορέα και τις απολογίες των εμπλεκομένων, καθώς και τους περιοριστικούς όρους που έχει επιβάλλει ο εισαγγελέας.

Στον φάκελο θα περιλαμβάνονται και οι διάλογοι των παραγόντων, όπως αυτοί έχουν προκύψει από την παρακολούθηση των μυστικών υπηρεσιών. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν ήδη ζητήσει να μην επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, καθώς θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός εμπλέκεται σε όλα τα επίπεδα και πως πρέπει να εξεταστεί ην υπόθεση από τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος, όσο και ο Ιβάν Σαββίδης θεωρούν ότι η ΕΠΟ «κωφεύει» μπροστά σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό αποκαλύψεων, καθώς τα ίδια πρόσωπα που τη διοικούν, φέρονται να εμπλέκονται στις ελεγχόμενες δραστηριότητες της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί με την περίπτωση της Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία. Η τουρκική Ομοσπονδία δεν προχώρησε στον έλεγχο του μεγάλου συλλόγου, γεγονός που προκάλεσε την καταγγελία άλλων ομάδων προς την UEFA, η οποία έστειλε δικό της επιθεωρητή και μετά από ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησε, αποφασίστηκε ο διετής αποκλεισμός της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του συγκεντρώνει τα στοιχεία και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις εναντίον όσων των εμπλέκουν στις συγκεκριμένες ιστορίες, με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο. Όπως υποστηρίζουν στο «λιμάνι», δεν θα ανεχθούν τη διεξαγωγή «λαϊκού δικαστηρίου» σε βάρος τους, από τη στιγμή που την υπόθεση χειρίζεται η δικαιοσύνη και τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει αποδειχθεί το παραμικρό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα