Στη Σουηδία θεωρείται ήδη ο καλύτερος!

Έναν φοβερό τερματοφύλακα φέρνει στην Τούμπα ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν, τον… παραλίγο συμπατριώτη του, Ρόμπιν Όλσεν.

Το όνομα του συγκεκριμένου τερματοφύλακα μπορεί να μη λέει πολλά στον κόσμο, αλλά όσοι παρακολουθούν στενά τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ιστορίες τον γνωρίζουν. Πρόκειται για τον θηριώδη τερματοφύλακα που «έβγαλε μάτια» σε ερασιτεχνική ομάδα της Μάλμε στα 21 του και φυσικά τον εντόπισαν αμέσως οι άνθρωποι της μεγάλης ομάδας της πόλης που τον έντυσαν στα χρώματα του συλλόγου με αποτέλεσμα να βοηθήσει τα μέγιστα στα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα του συλλόγου, κάτι που είχε να συμβεί από το 1974 και το 1975!

Οι γονείς του Όλσεν κατάγονται από τη Δανία και ίσως αυτό να βοήθησε στην πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής, καθώς ο Άρνεσεν «λύνει και δένει» στη Σκανδιναβία, πόσο μάλιστα στην πατρίδα του τη Δανία! Για τον 25χρονο πια πορτιέρο οι Σουηδοί λένε τα καλύτερα λόγια, τον θεωρούν ήδη επόμενο τερματοφύλακα της Εθνικής Σουηδίας για την δεκαετία που έρχεται και πείστηκε να έρθει στην Τούμπα διότι ο Άρνεσεν τον έπεισε πως στον ΠΑΟΚ οι συνθήκες για να φτιάξει ακόμη περισσότερο το όνομα του θα είναι ιδανικές. Ο Όλσεν μετράει επίσης δώδεκα ευρωπαϊκές συμμετοχές (έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Champions League).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα