Προσωρινή τηλεοπτική απαξίωση για την Εθνική!

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 1991. Η Εθνική Ελλάδας του Πλίτση, του Μητσιμπόνα, του Καπουράνη, του Δώνη, του Δημητριάδη και του Τσιαντάκη αγωνίζεται στη Μάλτα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro 1992.

Ποιος θυμάται τι έγινε σε αυτό το… αλησμόνητο 1-1; Θα σας πούμε εμείς: Πλην των ανθρώπων που βρέθηκαν σε αυτή την αποστολή, κανείς! Και αυτό διότι τότε η ΕΡΤ είχε αδιαφορήσει για την τηλεοπτική μετάδοση, ενώ τα νεοσύστατα ιδιωτικά κανάλια επίσης δεν είχαν ποντάρει σε αυτό το ματς για διαφημίσεις.

Μετά από 24 χρόνια, κι αφού ενδιάμεσα η Ελλάδα έφτασε μέχρι και στην κορυφή της Ευρώπης, έκανε τις πρώτες της νίκες σε Μουντιάλ κι έφτασε και στη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, η… αδιαφορία επέστρεψε. Στο φιλικό παιχνίδι με το Λουξεμβούργο, στην πρεμιέρα του Μίκχαελ Σκίμπε στο «γαλανόλευκο» πάγκο, κανένα τηλεοπτικό δίκτυο δεν έχει ενδιαφερθεί για την τηλεοπτική κάλυψη (τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της 10ης Νοέμβρη).

Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με την πλήρη απαξίωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σε συνδυασμό με την αντιεμπορικότητα του αντιπάλου, διότι στο επόμενο φιλικό με την Τουρκία (παρουσία και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα) αναμένεται σίγουρα να υπάρχει κάλυψη. Ωστόσο, ακόμη και το ότι για 90 λεπτά, κανείς δεν ενδιαφέρεται είναι όπως και να το κάνουμε υποτιμητικό. Άλλη μία διάκριση για την ΕΠΟ του 2015. Μακάρι μέχρι τελευταία στιγμή κάτι να αλλάξει. Υπάρχει ακόμη κόσμος που ενδιαφέρεται για την ομάδα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα νέο ξεκίνημα και μάλιστα μετά από μία σχετικά καλή εμφάνιση κόντρα στην Ουγγαρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα