Χαλαρές νομισματικές πολιτικές ζητάει η Λαγκάρντ

Παρότρυνση προς τις Κεντρικές Τράπεζες Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, προκειμένου να μην βιαστούν να  εγκαταλείψουν τις πολύ χαλαρές νομισματικές πολιτικές τους, έκανε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται βιασύνη για την έξοδο (από τα μέτρα). Η μη συμβατική νομισματική πολιτική χρειάζεται ακόμα σε όλα τα μέρη όπου χρησιμοποιείται, αν και σε κάποια από αυτά, χρειάζεται περισσότερο από ό,τι σε άλλα. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, η μη συμβατική νομισματική πολιτική μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα. Και στην Ιαπωνία, η έξοδος απέχει ακόμα αρκετά», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ομως, στην ομιλία της στην ετήσια συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, είπε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη, από την έξοδο από τις πολιτικές αυτές.

«Οι πολιτικές και ο συντονισμός της πολιτικής δεν βρίσκονται ακόμα εκεί όπου θα έπρεπε να είναι. Εάν αποτύχουμε να δράσουμε σε διεθνές επίπεδο, με την κάθε χώρα να παίζει το ρόλο της, θα μπορούσαμε να θέσουν την παγκόσμια ανάκαμψη σε κίνδυνο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Λαγκάρντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα