Πέφτει, αλλά (ακόμα) αντέχει

Οι καταιγιστικές εξελίξεις με τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις του αρχηγού και των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουν επιδράσει αρνητικά στο ακροδεξιό κόμμα αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βγήκαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν το νεοναζιστικό μόρφωμα να έχει μια «βουτιά» στα ποσοστά του. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και έγινε την περίοδο 1-3 Οκτωβρίου (μετά δηλαδή τις προφυλακίσεις) η Χρυσή Αυγή μπορεί μεν να πέφτει διαρκώς και να είναι πλέον στο 6,4% (για το μήνα Οκτώβριο), διατηρεί δε την τρίτη θέση, δείχνοντας ότι – προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχει (ακόμα) τελειώσει. Από κει και πέρα, στην εν λόγω δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με βραχεία κεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,9 μονάδες μπροστά, ενώ αυξάνει και το ποσοστό της από 21,5% που ήταν στις 25-26 Σεπτεμβρίου στο 22,8 %. Πτώση σημειώνει και η Χρυσή Αυγή από το 6,7% στο 6,4 % Σημειώνεται πως τον Ιούνιο η Χρυσή Αυγή είχε ποσοστό 10.8%

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20,3 στα τέλη Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο 21,9 %. Μικρή άνοδο και για το ΠΑΣΟΚ που από 5,9%, το ποσοστό του αυξήθηκε στο 6,2 ενώ πτωτική τάση καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά 0,4 μονάδες. Η ΔΗΜΑΡ ανέβηκε από το 3,5% στο 3,9% και το ΚΚΕ παρέμεινε σταθερό στο 4,7%.

66% των πολιτών θεωρούν επικίνδυνη τη Χ.Α.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση καθώς σχεδόν 7 στους 10, το 68% των ερωτηθέντων απαντούν θετικά και μόλις ένα 22% θεωρεί ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και 10% απαντούν ότι δεν γνωρίζουν. Επίσης το 66% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία έναντι 26% που δεν τη θεωρεί επικίνδυνη και 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν άγνοια.

Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ο πιο αξιόπιστος με το 35% των ερωτηθέντων να απαντά ότι μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και το 24% ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι δεν ξέρουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα