Το… χαρτί της Interpol «τραβάει» ο Ερντογάν

Ντρίμπλα α λα… Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται έτοιμη να κάνει -ή έκανε ήδη- η τουρκική κυβέρνηση στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων Anadolu, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα με τους οχτώ, διέταξε να αποσταλεί στην Interpol «ερυθρά αγγελία» για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Το Anadolu σημειώνει πως η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των Τούρκων αξιωματικών είναι καταπέλτης. Αναφέρεται, επίσης, πως οι Τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να είχαν συστήσει την ομάδα που θα δολοφονούσε τον Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Τουρκίας έρχεται λίγες ώρες αφότου ο «σουλτάνος» άφησε ξανά αιχμές για την Ελλάδα αναφορικά με την χορήγηση ασύλου στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 2016. «Χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO (γκιουλενιστές)», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Επίλυση προβλημάτων επί ίσοις όροις»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στη χρήση των κυρώσεων ως όπλων, ενώ η Άγκυρα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για την τύχη του χριστιανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από τις τουρκικές αρχές.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις» τόνισε ο «σουλτάος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα