Έπαιξε και (ξανα)έχασε η ΑΕΚ, νίκησε και προκρίθηκε η Μπάγερν

Η ΑΕΚ, σε γενικές γραμμές, στάθηκε καλά στο «Αllianz Arena» -βοηθούμενη σε αυτό από τους γηπεδούχους που δεν έπαιξαν στα… όρια- αλλά τελικά αποχώρησε ηττημένη από την Μπάγερν με 2-0. Οι Βαυαροί, με την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο του Champions League, «σφιχταγκάλιασαν το εισιτήριο» για τους «16». Ενώ, οι «κιτρινόμαυροι» μένουν με την ικανοποίηση ότι προσπάθησαν, έδειξαν δείγματα βελτίωσης αλλά παραμένουν χωρίς βαθμό. Με συνέπεια να μην έχουν καμιά πιθανότητα να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να διατηρούν μαθηματικές πιθανότητες για να συνεχίσουν στο Europa League.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενουμένων πήγαινε πολύ καλά, σε αντίθεση με την ανάπτυξη και την επιθετική δραστηριότητα. Με εξαίρεση μια κεφαλιά από τον Λαμπρόπουλο (5′) η ΑΕΚ δεν έκανε αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Νόιερ. Πάντως οι «κόκκινοι» πήγαν στα αποδυτήρια για ξεκούραση έχοντας «ανοίξει» το σκορ.

Από μια «παιδική» αντίδραση του Τσόσιτς. Παρά το γεγονός ότι του είχε -ελάχιστα πριν- γίνει παρατήρηση, έπιασε τη φανέλα του Λεβαντόφσκι. Αυτός έπεσε και ο διαιτητής, Ματέι Γιουγκ, έδειξε την άσπρη βούλα. Απόφαση αυστηρή αλλά αιτιολογημένη. Ο Πολωνός δεν αστόχησε και στο 30′ έκανε το 1-0.

Αντίθετα, ο Σέρβος αμυντικός δε συμπεριφέρθηκε ακατανόητα και αδικαιολόγητα, μόνο στη συγκεκριμένη φάση αλλά και στη συνέχεια του ματς. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση, όταν έκανε τσαμπουκά στον Χουλτ (76′) τραβώντας του την κοτσίδα!

Στην επανάληψη η Μπάγερν ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να ολοκληρώσει τον αγώνα με πιο διευρυμένο σκορ. Παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια οι παίκτες της έπαιζαν με το μυαλό στο επικείμενο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, για την Budesliga. Αλλά ο Μπάρκας σε 3-4 φάσεις «κατέβασε ρολά». Δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-0, και πάλι από τον Λεβαντόφσκι (71′), σε μια ολιγωρία ολόκληρης της αμυντικής γραμμής.

Το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τη γηπεδούχο να αναζητά μόλις έναν πόντο στους δύο εναπομείναντες αγώνες, για να «σφραγίσει» την παρουσία της στην επόμενη φάση του Champions League. Και την ΑΕΚ να αναρωτιέται τι θα μπορούσε να συμβεί αν είχε ενισχυθεί και είχε εναλλακτικές, αν απέφευγε κάποια λάθη κλπ, καθώς επίσης και να μετράει τις πιθανότητές της. Αν μπορεί να νικήσει, την επόμενη αγωνιστική, τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ και (στην τελευταία) την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, για να έχει ελπίδες να συνεχίσει στο Europa League.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, ο Άγιαξ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Λισσαβόνα από την Μπενφίκα. Η βαθμολογία του ομίλου: Μπάγερν 10, Άγιαξ 8, Μπενφίκα 4, ΑΕΚ 0

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84′ Ραφίνια), Γκνάμπρι (87′ Ρενάτο Σάντσες), Λεβαντόφσκι (91′ Βάγκνερ).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78′ Γκάλο), Σιμόες, Αλεφ (67′ Μοράν), Μάνταλος (79′ Μπογέ), Πόνσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα