Μαχαιριές στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Αιματηρό περιστατικό συνέβη στο κτήριο 10 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου στεγάζονται τα ανακριτικά γραφεία, όταν αλλοδαπός, τραυμάτισε με μαχαίρι την γραμματέα της 28ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη επί τόπου από τους αστυνομικούς που παρενέβησαν μόλις άκουσαν τις φωνές της γραμματέως. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί μετά την εξετασή της, διαπίστωσαν ότι η ζώη της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αδιευκρίνιστοι παραμένουν ακόμα οι λόγοι γιατί ο δράστης Σιμά Αφσέρ 37 ετών ιρανικής καταγωγής, πήγε στα δικαστήρια και προέβη σε αυτή την πράξη.

Ο δράστης που αποφυλακίστηκε στις 25 Οκτωβρίου  από τις φυλακές Χίου, όπου εξέτιε ποινή 15 μηνών για παράνομη οπλοφορία και είσοδο στη χώρα, εκμεταλλευόμενος διάταξη του νόμου για την επί όρους απόλυσης, έχει βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν. Είχε εμπλακεί επίσης σε υπόθεση ναρκωτικών ενώ στο παρελθόν είχε καταδικαστεί  σε δεκαετή κάθειρξη . Σε βάρος του εκκρεμούν κι άλλες κατηγορίες.

Ερωτηματικό παραμένει το πώς πέρασε στα δικαστήρια το πτυσσόμενο μαχαίρι  που είχε μαζί του.

Η αστυνομία ελέγχει το υλικό από τις περιμετρικές κάμερες, στα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, που πρόσφατα άλλαξαν με εντολή της προϊσταμένης Πρωτοδικών Μαρίας Τσάμη, για να διαπιστώσει αν κάποιος του το έδωσε αφού μπήκε μέσα, ή  το είχε τοποθετήσει κάπου και μετά την είσοδό του στο χώρο το πήρε.

Δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι ζητούν αύξηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς καθημερινά μπαίνουν στο χώρο των δικαστηρίων 25. 000 άτομα και για τη φύλαξη διατίθενται 67 αστυνομικοί.

Πρόσφατα συστάθηκε τμήμα φύλαξης του περιβάλλοντος χώρου το οποίο απασχολεί 2 άτομα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2012 τον Οκτώβριο, είχε συμβεί παρόμοιο αιματηρό περιστατικό όταν τσιγγάνα εισήλθε στο χώρο των δικαστηρίων και αφού παρέλαβε όπλο σκότωσε τον δολοφόνο του γιου της που είχε μεταφερθεί για να δικαστεί για το έγκλημα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι με επείγουσα ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τους δικαστές και εισαγγελείς όλης της χώρας να κατέβουν από την έδρα και να απόσχουν από τα καθήκοντα τους , την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 3 μ. μ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιματηρό περιστατικό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα