Ξαναζούμε μέρες του 2015… με “μαστίγιο και καρότο”

Οι γκαζόζες, οι τουαλέτες, τα χαλασμένα αμάξια και τα πολιτικά καρτούν που πρωταγωνιστούν ως «πρόθυμοι» στην κοινοβουλευτική οπερέτα των τελευταίων ημερών προκαλούν, αβίαστα, τα γέλια.

Μαζί, όμως, με τους αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους που δεν διστάζουν να συνδράμουν τον κ. Τσίπρα στην τελευταία στροφή της επαίσχυντης και καταστροφικής του διακυβέρνησης, εξυφαίνεται ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο έχει ως εναλλακτική ακόμη και την θεσμική εκτροπή.

Οι ημέρες θυμίζουν, εντόνως, τις αντίστοιχες του πρώτου επταμήνου 2015, όταν οι σκευωρίες και οι συνωμοσίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Εξυφαίνονταν, τότε, σχέδια για παράλληλα νομίσματα και κατασκευάζονταν εσωτερικοί εχθροί, εναντίον των οποίων απειλούσε ότι θα στρέψει τις ένοπλες δυνάμεις ο κ. Καμμένος. Οι απειλές που εκτοξεύονταν εναντίον όλων όσων δεν ανήκαν στα εθνολαϊκιστικά τάγματα ήταν καθημερινές. Και τότε υπήρχε μια πρωτοφανή έκπτωση των λειτουργιών του κοινοβουλίου.

Ως αποτέλεσμα εκείνης της διακυβέρνησης, η χώρα έχασε ό,τι είχε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια. Το πολιτικό σύστημα έδειχνε να παραπαίει και φαινόταν ανήμπορο να ανακόψει την φρενήρη πορεία του κ. Τσίπρα.

Σήμερα, βιώνουμε, εκ νέου, μια κατάσταση που μας ανησυχεί, διότι μας απομακρύνει, διαρκώς, από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ομαλότητα. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αναστρέψουν την καταφανή πίεση που δέχονται λόγω των σκληρών πολιτικών λιτότητας που εφάρμοσαν και της ενδοτικότητας που δείχνουν στα εθνικά θέματα. Γνωρίζοντας ότι βρίσκονται σε αποδρομή επιχειρούν να αναστρέψουν το κλίμα με μια καταιγίδα παροχών και διευκολύνσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα