Πάπας για Μέσι: «Θεός με την μπάλα στα πόδια»

Αναγνώριση ναι και μάλιστα «ιερή», αλλά χωρίς υπερβολές. Σε συνέντευξή του στο κανάλι «La Sexta» ο Πάπας Φραγκίσκος, που είναι θερμός φίλος του ποδοσφαίρου, κλήθηκε μεταξύ άλλων, να πει αν είναι ιεροσυλία να συγκρίνει ο κόσμος τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα με τον Θεό και οι απαντήσεις του είχαν αρκετό ενδιαφέρον.

«Θεωρητικά, είναι ιεροσυλία. Δεν μπορείς να το πεις και δεν το πιστεύω κιόλας. Εσύ πιστεύεις πώς ο Μέσι είναι θεός;», ρώτησε ο Πάπας τον δημοσιογράφο Τζόρντι Ιβόλε, στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη κι όταν πήρε καταφατική απάντηση, συμπλήρωσε χαμογελώντας: «Εγώ όχι. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ο Μέσι είναι θεός, όπως ακριβώς λέει ότι τον λατρεύει, αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να λατρεύεται. Αυτές είναι εκφράσεις των ανθρώπων. Είναι ένας θεός με τη μπάλα στα πόδια είναι το πιο δημοφιλές που ακούμε».

Όταν ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι ο Αργεντινός σταρ παίζει πολύ καλά, ο 82άχρονος θρησκευτικός ηγέτης αποκρίθηκε: «Εννοείται, είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι ο Θεός». Να σημειωθεί ότι στο κοντινό παρελθόν ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας έχει γίνει πανό στην Αργεντινή και το πρόσωπό του βρέθηκε δίπλα σε αυτά τον Μέσι-Μαραντόνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα