ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Στον δρόμο για ιστορικό τελικό

Οι νίκες με 2-0 στους πρώτους ημιτελικούς έχουν δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ κι επιτρέπουν από τώρα τις προβλέψεις για μία ακόμα «μονομαχία» των «δικεφάλων» σε τελικό Κυπέλλου. Αν τα προγνωστικά επαληθευτούν λοιπόν, κι εξασφαλιστεί η πρόκριση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και τη Λαμία αντίστοιχα, τότε θα έχουμε ένα ιστορικό γεγονός για τον θεσμό.

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θ’ αποτελέσουν το ζευγάρι του τελικού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κι αυτό θα είναι κάτι, που γενικά δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Τις δυο προηγούμενες σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον Βόλο και στο ΟΑΚΑ και νικητές αναδείχτηκαν οι Θεσσαλονικείς. Φέτος κυνηγούν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους κι επιθυμούν διακαώς να …τριτώσουν το καλό στο Κύπελλο, ενώ οι κιτρινόμαυροι κοιτάζουν να σώσουν την …παρτίδα με ένα τρόπαιο, παίρνοντας παράλληλα ρεβάνς για τους διαδοχικούς χαμένους τελικούς.

Και καθώς στεκόμαστε στην ιστορική διάσταση ενός τέτοιου τελικού να σημειώσουμε ότι ίδιο ζευγάρι φιναλίστ δύο συνεχόμενες χρονιές έχει εμφανιστεί μόνο τρεις φορές. Τις σεζόν 1957-58 και 1958-59 όταν συναντήθηκαν Ολυμπιακός-Δόξα Δράμας (είχαν επικρατήσει οι «ερυθρόλευκοι» με σκορ 5-1 και 2-1 αντίστοιχα), το 1993-94 και 1994-95 όταν έπαιξαν Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (το κύπελλο κατέληξε και τις δύο φορές στους «πράσινους») και φυσικά τα δυο προηγούμενα χρόνια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Για την ΑΕΚ να προστεθεί ότι διεκδικεί την πρόκρισή της σε τέταρτο σερί τελικό, κάτι που έχει καταφέρει άλλη μια φορά στο κοντινό παρελθόν. Ήταν από το 1994 ως το 1997 όταν είχε δύο νικηφόρους και δύο χαμένους τελικούς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα