Έσμιξε η παλιοπαρέα

Όλη η παλιοπαρέα έσμιξε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως υπερυπουργός, ο Λευτέρης Οικονόμου υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής και στους καλεσμένους ήταν ο Φώτης Νασιάκος, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. την εποχή που εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη. Τότε, το 2002, ο Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός, ο Νασιάκος αρχηγός και ο Οικονόμου εκπρόσωπος Τύπου.

Ο κ. Νασιάκος θεωρείται ίσως ο πιο επιτυχημένος αρχηγός της Αστυνομίας και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η νέα ηγεσία του υπουργείου θα τον χρησιμοποιήσει ως σύμβουλο. Μάλιστα η τριάδα θέλει να εμπεδωθεί η αίσθηση της ασφάλειας στα μεγάλα αστικά κέντρα και φυσικά να αποκαταστήσει την τάξη στο άβατο των Εξαρχείων που είναι και το μεγάλο στοίχημα. Εξάλλου και στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο κ. Χρυσοχοΐδης αυτό τόνισε: «Η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία. Χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος, που είναι η χαρά του ρατσιστή και του ακροδεξιού. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε ένα έργο, μία μεγάλη προσπάθεια να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στον κόσμο. Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο. Να εργαστούμε για να μειώσουμε το έγκλημα. Να είμαστε όλοι περήφανοι που υπηρετούμε αυτό το λειτούργημα».

Αντάλλαξαν καρφιά

Βέβαια δεν ήταν όλα “αναίμακτα” στην τελετή. Κι αυτό διότι η απελθούσα υπουργός, η Όλγα Γεροβασίλη επέκρινε την απόφαση του πρωθυπουργού να ενσωματώσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μάλιστα ισχυρίστηκε πως “αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη”. Ο κ. Χρυσοχοΐδης σήκωσε το γάντι απαντώντας πως σε όλη τη Νότια Ευρώπη, όπου έχουν σημαντικό πρόβλημα με την μετανάστευση ο τομέας αυτό ανήκει στην δικαιοδοσία της αστυνομίας.

Και βέβαια είχε και μία έμμεση μομφή, ενθυμούμενος το Μάτι, καθώς αυτές τις ημέρες είναι επικίνδυνες λόγω καύσωνα και ανέμων. Είπε λοιπόν: «Ποτέ ξανά Μάτι». «Μας πληγώνει η διαχείριση τέτοιων κρίσεων. Γι’ αυτό απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αίσθηση καθήκοντος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα