Φρίκαρε η Ευρώπη με το “έγκλημα” στο ματς της Ουγγαρίας(vid)

Στην αναμέτρηση της Ουγγαρίας με το Αζερμπϊτζάν για τα προκριματικά του Euro 2020 το αποτέλεσμα κρίθηκε από ένα τραγικό λάθος του διαιτητή της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις του αγώνα και μάλιστα ίσως κρίνει την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα στο 92′ του αγώνα οι Αζέροι ισοφάρισαν του γηπεδούχους σε 1-1 με γκολ του Μουσταφαζάντε, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας με το σώμα, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του συμπαίκτη του. Ο Ολλανδός διαιτητής, όμως, ανακάλυψε χέρι και το ακύρωσε μάλιστα με απόλυτη σιγουριά.

Το συγκεκριμένο γκολ, ωστόσο, μπορεί να καθορίσει την τύχη ολόκληρου του ομίλου, καθώς και την πρόκριση κάποιων ομάδων. Με μία αγωνιστική να απομένει για Κροατία και Ουγγαρία και δύο για Σλοβακία, Ουαλία και Αζερμπαϊτζάν η βαθμολογία, μετά και την νίκη των Ούγγρων, διαμορφώθηκε ως εξής:
Κροατία 14 με 7 ματς
Ουγγαρία 12 με 7 ματς
Σλοβακία 10 με 6 ματς
Ουαλία 8 με 6 ματς
Αζερμπαϊτζάν 1 σε 6 ματς

Αντίθετα σε περίπτωση που είχε μετρήσει το γκολ, όπως έπρεπε, τότε η Σλοβακία θα ισοβαθμούσε στην δεύτερη θέση, έχοντας μάλιστα και το προβάδισμα, αφού είχε νικήσει την Ουγγαρία και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Η επίμαχη φάση βρίσκεται μετά το 1:08 του παρακάτω βίντεο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα