Στο σκαμνί 36 οπαδοί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τον τελικό της ντροπής

Μετά από 30 μήνες από την τέλεση των αδικημάτων τους, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν 36 οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό της ντροπής που έγινε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Μετά από εισαγγελική έρευνα που είχε γίνει για τα θλιβερά επεισόδια στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού, αποφασίστηκε να παραπεμφθούν 36 ταραξίες για πλημμελήματα (παραβίαση αθλητικού νόμου, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, βιαιοπραγίες, κατοχή όπλων) και η δίκη προσδιορίστηκε για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου

Η δικογραφία είναι ογκoδέστατη, οι κατηγορούμενοι είναι ενήλικες, ενώ προέρχονται σχεδόν από όλες τις περιοχές της χώρας, όπως και από το Βόλο, μεταξύ των οποίων από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την Κατερίνη, την Ξάνθη, τη Δράμα, τα Γιαννιτσά και αλλού, ενώ η υπόθεση εισάγεται στο Δικαστήριο για πρώτη φορά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου 2017, δύο ώρες πριν το σφύριγμα του διαιτητή για την έναρξη του 75oυ Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, είχε αρχίσει η ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων είχαν εισέλθει για περίπου 5-10 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο δίνοντας μάχες σώμα με σώμα. Ωστόσο, οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έδιναν για αρκετή ώρα μάχη στην αερογέφυρα την οποία η αστυνομία δεν φύλαξε. Νωρίτερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν βόμβα μολότοφ εκτός του γηπέδου, προκαλώντας πυρκαγιά στον εξωτερικό χώρο.

Ο τελικός κυπέλλου άρχισε με δύο ώρες καθυστέρηση, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 με γκολ οφσάιντ και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ελλάδας, ενώ στο νοσοκομείο είχαν μεταφερθεί πάνω από 70 τραυματίες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα